Saturday, September 30, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  Donovan sah sertai Cleveland

  NEW YORK, 2 SEPT – Pengawal All-Star NBA tiga kali Donovan Mitchell telah ditukar dari Utah Jazz ke Cleveland Cavaliers pada hari Khamis untuk tiga pemain dan tiga pilihan draf NBA, menurut beberapa laporan.

  Perjanjian yang dilaporkan oleh ESPN dan The Athletic, datang dua bulan selepas Jazz melakukan perpindahan bintang besar Perancis, Rudy Gobert ke Minnesota Timberwolves.

  Cleveland akan menghantar Collin Sexton, penyerang Finland Lauri Markkanen, Ochai Agbaji, pengawal AS berusia 22 tahun dan pilihan utama mereka tahun ini, serta tiga pilihan masa depan pusingan pertama ditambah dua pertukaran pilihan kepada Jazz.

  Sexton, seorang pengawal AS berusia 23 tahun, dilaporkan akan menandatangani perjanjian empat tahun dan perjanjian perdagangan bernilai AS$72 juta dalam perpindahannya ke Jazz.

  Kedua-dua kelab tidak segera mengesahkan perpindahan itu tetapi Mitchell yang digelar Spider, mengongsikan tweet semula pengawal All-Star Cleveland Darius Garland “10 dan (emoji labah-labah)” dengan tanda seru di twitter.

  Digabungkan dengan perjanjian Gobert, Jazz memperoleh tujuh pilihan pemain NBA pusingan pertama dan tiga pertukaran pilihan dari 2023-2029 serta sembilan pemain yang antaranya adalah pilihan pusingan pertama 2022.

  Mitchell mencatatkan purata 25.9 mata dan 4.2 rebounds musim lalu serta pencapaian tertinggi dalam kerjaya sebanyak 5.3 assist dan 1.5 steal.

  Dia menyertai barisan pemain Cavaliers dengan Garland dan pusat All-Star 2022 Jarrett Allen dan penyerang All-Rookie 2022 Evan Mobley.

  Jazz telah memenangi musim ini dan menyertai playoff dalam setiap lima tahun Mitchell di Utah, tetapi tidak pernah mencapai peringkat akhir perlawanan Western Conference dan hanya dua kali memasuki pusingan kedua playoff. – AFP

  Aksi Donovan Mitchell melihat papan skor semasa perlawanan bola keranjang NBA menentang Los Angeles Lakers di Salt Lake City pada 31 Mac 2022. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Singa baham tuan

  TOKYO, 29 SEPT – Seorang penjaga zoo di taman safari Jepun terbunuh selepas seekor singa dipercayai menyerangnya ketika dia cuba membawa haiwan itu masuk...