Drama Blue Sky bakal mulakan proses produksi

Drama yang akan datang berdasarkan BTS Universe berjudul Blue Sky telah memulakan proses produksi!

Sebelum ini, Big Hit Entertainment mengumumkan produksi sebuah drama yang akan mengisahkan tujuh orang budak lelaki yang pertama kali bertemu di BTS Universe. Drama ini akan merangkumi aspek fiksyen dan pelakon bintang daripada ahli BTS itu sendiri. Watak-watak itu juga akan mempunyai nama yang berbeza dari ahli BTS.

Pada 17 Jun lalu, Ilgan Sports melaporkan bahawa Chorokbaem Media mula mengambil langkah pertama dalam menghasilkan drama tersebut dengan mengadakan uji bakat untuk pelakon utama dan pendukung dengan mengadakan pertemuan dengan pengarah. Hankook Ilbo juga melaporkan bahawa drama ini akan menampilkan pelakon baharu.

Tambahan pula, drama ini akan diterajui oleh sutradara produksi (PD) Kim Jae Hong, yang sebelumnya menerbitkan Cruel Palace – War of Flowers, Your Neighbor’s Wife, Yoo Na’s Secret, dan My Love Eun Dong, dan drama ini akan ditulis oleh penulis skrip Kim Soo Jin, yang menerbitkan, Old Miss Diary, I Live in Cheongdamdong dan Awl.

Menurut laporan tersebut, drama ini dilakukan secara rahsia dengan hanya sebahagian naskah yang diungkapkan kepada para pelakon diuji bakat. Penggambaran tersebut dijadualkan akan dimulai pada bulan September, dan mereka membincangkan rancangan untuk disiarkan tahun depan melalui perkhidmatan streaming over-the-top (OTT).

Berikutan laporan, sumber dari Chorokbaem Media menyatakan, “Memang benar kami sedang dalam proses uji bakat untuk pelakon utama dan pendukung serta melakukan pertemuan pengarah. Namun, rancangan untuk langkah se-terusnya belum diputuskan.” – Agensi

Big Hit Entertainment mengumumkan sebuah drama yang berdasarkan BTS Universe berjudul Blue Sky bakal memulakan proses produksi. – Agensi