Sunday, June 4, 2023
27 C
Brunei

  -

  DST anjur sambutan Raya Korporat

  Oleh Salawati Haji Yahya
  Gambar oleh Bahyiah Bakir

  BANDAR SERI BEGAWAN, 15 MEI – Datastream Digital Sdn Bhd (DST) hari ini julung kalinya telah mengadakan sambutan Raya Korporat di Songket Ballroom, Hotel Antarabangsa Rizqun.

  Acara berkenaan dihadiri oleh pegawai-pegawai kerajaan, syarikat sekutu korporat dan rakan kongsi DST dari pelbagai syarikat, yang dialu-alukan oleh Ketua Pegawai Eksekutif DST, Radin Sufri bin Radin Basiuni serta pasukan pengurusan kanan dan seluruh pasukan DST.

  Antara tetamu yang hadir ialah Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohammad Isham bin Haji Jaafar dan Menteri Pengangkutan dan Infokomunikasi, Yang Berhormat Pengiran Dato Seri Setia Shamhary bin Pengiran Dato Paduka Haji Mustapha.

  Turut hadir ialah Pengerusi DST, Haji Sofian bin Jani, ahli-ahli Lembaga DST dan diplomat-diplomat asing ke Brunei.

  Majlis Sambutan Raya Korporat DST dengan tema ‘Nyonya’ itu dihiasi dengan kain batik, bunga, beca dan banyak lagi dengan gabungan elemen Hari Raya.

  Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohammad Isham bergambar bersama Radin Sufri pada majlis sambutan tersebut.
  Timbalan Menteri Kewangan dan Ekonomi (Ekonomi), Dato Seri Paduka Haji Khairuddin bin Haji Abdul Hamid semasa menghadiri majlis sambutan tersebut.

  Suasana diserikan lagi dengan persembahan orkestra oleh kumpulan tempatan, PGSRMF Music Studio, yang mempersembahkan susunan muzik instrumental yang terdiri daripada muzik Hari Raya klasik dengan penggabungan gaya ‘Nyonya’ untuk menghiburkan tetamu.

  Selain itu, tetamu yang hadir juga berpeluang bergambar di pondok foto yang disediakan oleh Say Cheese Photobooth Studio di pintu masuk dewan.

  Para tetamu disajikan dengan pembuka selera, hidangan utama dan pencuci mulut di mana DST juga telah bekerjasama dengan vendor tempatan seperti Dil’s Cafe dan Muffin Paradise untuk pelbagai jenis pencuci mulut dan kek.

  Sambutan Raya Korporat DST bukan sahaja menyediakan suasana perayaan untuk rakan kongsi dan rakan sekerja daripada sektor kerajaan dan swasta tapi juga telah menunjukkan komitmen DST untuk meraikan kepelbagaian budaya dan tradisi di Brunei.

  Ia merupakan bukti usaha DST untuk berhubung dengan komuniti dan mempamerkan pendekatan unik syarikat terhadap perniagaan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Kerja menyelamat kemalangan kereta api korbankan lebih 300 orang ditamatkan

  BALASORE, 4 JUN - Selepas kerja menyelamat selesai, pihak berkuasa mula membersihkan serpihan dua kereta api penumpang yang tergelincir di timur India, membunuh lebih...
  - Advertisment -