DST lancar Mobi bundle iPhone 12

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 NOV – Susulan pelancaran barisan iPhone 12, Datastream Digital Sdn Bhd (DST) telah melancarkan Perkhidmatan DST Mobile Postpaid, atau lebih dikenali MOBI, terbaharu bagi barisan produk Apple berkenaan pada majlis yang berlangsung di salah sebuah restoran di Gadong, hari ini.

Pelancaran MOBI Bundle bagi barisan iPhone 12 itu telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif DST, Radin Sufri bin Radin Basiuni dan Timbalan Pengarah Urusan Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD), Hajah Noraini binti Haji Sulaiman.

Turut hadir ialah seramai 30 orang pelanggan yang telah menempah lebih awal produk MOBI Bundle iPhone.

Menurut kenyataan dari DST, pelanggan boleh mendapatkan pakej harga menarik bagi
pembayaran pendahuluan iPhone 12 mini dengan Mobi 80.

Dengan pakej itu, pelanggan akan dapat menikmati panggilan tempatan tanpa had, SMS tempatan tanpa had dan data tempatan tanpa had dengan kelajuan tidak lebih daripada 512kbps setelah mencapai 65GB, namun, pelanggan akan dapat terus melayari Internet tanpa had dan tiada sebarang bayaran tambahan dikenakan.

Radin Sufri dan Hajah Noraini melancarkan MOBI Bundle bagi barisan iPhone 12 di salah sebuah restoran di Gadong, kelmarin.
Radin Sufri melihat lebih dekat model-model iPhone 12 yang turut dipamerkan semasa majlis pelancaran itu.

Barisan iPhone 12 yang mempunyai rekaan serba baharu dan moden mengetengahkan ciri sistem kamera yang tiada tandingannya, paparan Super Retina XDR untuk pengalaman menonton yang lebih baik.

Penambahbaikan terbesar iPhone 12 ialah skrin Ceramic Shield dan cip A14 Bionic yang direka oleh Apple, cip terpantas pada telefon pintar.

Seminggu sebelum pelancaran, Mobi Contract Bundle dengan model iPhone 12 dan iPhone 12 Pro dibuka untuk pesanan awal kepada orang ramai dan DST telah menerima banyak tempahan sepanjang tempoh pra-pesanan, di mana model iPhone 12 dan iPhone 12 Pro habis terjual hanya dalam masa dua jam.

Seramai 100 pelanggan pertama yang telah membuat pesanan awal dan membayar wang pendahuluan, juga layak menerima hadiah berupa pengecas MagSafe dan pelanggan yang melanggan kontrak bundle dengan model iPhone 12 dan iPhone 12 Pro juga akan diberikan hadiah percuma. Sempena pelancaran promosi produk baharu berkenaan, DST juga bekerjasama dengan BIBD untuk promosi khas terutama bagi pemegang kad kredit BIBD.

Seratus pelanggan terawal yang menggunakan BIBD World Mastercard dan 100 pelanggan terawal yang menggunakan BIBD Gold Mastercard atau BIBD Classic Mastercard akan mendapat rebat apabila membuat pembayaran penuh untuk melanggan Mobi Contract Bundle dengan iPhone 12 atau iPhone 12 Pro.