Thursday, August 18, 2022
23.4 C
Brunei

Embiid pimpin 76ers atasi Nets

-

LOS ANGELES, 31 DIS – Joel Embiid menjaringkan 34 mata dan Tyrese Maxey menambah 25 ketika Philadelphia 76ers merosakkan kepulangan Kevin Durant daripada senarai COVID-19 NBA dengan kemenangan 110-102 ke atas Nets di Brooklyn semalam.

Durant, yang belum beraksi sejak 16 Disember apabila Nets bergelut dengan peningkatan jangkitan COVID-19 yang akhirnya melihat tiga daripada perlawanan mereka ditangguhkan, bangkit di mana dia ketinggalan dengan 33 mata.

James Harden menambah 33 mata triple-double, 14 rebound dan 10 assist. Namun ia tidak mencukupi untuk pendahulu Eastern Conference Nets menentang pasukan Sixers yang bermain tanpa jurulatih Doc Rivers disebabkan isu koronavirus.

Pasukan di seluruh liga sedang bergelut dengan COVID-19 tatkala varian Omicron menular di Amerika Syarikat.

NBA semalam membatalkan perlawanan di antara Golden State Warriors dan Denver disebabkan Nuggets, dibelenggu COVID-19 dan kecederaan, gagal menurunkan lapan pemain yang diwajibkan.

Reaksi Joel Embiid selepas menerima faul dalam separuh masa kedua perlawanan NBA menentang Brooklyn Nets pada 30 Disember di New York. 76ers menang 110-102. – AP

Keputusan itu mencetuskan kritikan daripada bintang Warriors Draymond Green, yang tidak dapat beraksi disebabkan COVID-19.

Green membantah penangguhan ke-11 musim ini, berkata adalah tidak adil membatalkan perlawanan ketika liga meneruskan dengan musimnya.

Namun jumlah kes yang banyak bermakna beberapa pasukan masih tidak dapat menurunkan pemain disebabkan COVID-19 dan kecederaan.

Itulah sebabnya Nets amat gembira untuk mengalu-alukan kepulangan Durant, yang terlepas tiga perlawanan.

Walaupun dengan Durant dan Harden, Nets masih gagal menewaskan Sixers.

Dalam perlawanan yang memaparkan empat perubahan utama dalam suku keempat, Embiid mengubah corak permainan tiga-mata dengan perlawanan berbaki 3:14 untuk memimpin Sixers mendahului 100-77.

Philadelphia enggan melepaskan mata pendahuluan, Tyrese Maxey dan Seth Curry menyumbang tiga mata untuk mengesahkan kemenangan 76ers. – AFP

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Pelarian Rohingya tuntut persekitaran kondusif

DHAKA, 17 OGOS – Pelarian Rohingya kelmarin menggesa Ketua Hak Asasi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Michelle Bachelet yang melawat ke penempatan pelarian untuk PBB...
- Advertisment -