Tuesday, May 30, 2023
23.6 C
Brunei

  -

  Emeer Bakri korbankan cinta demi kerjaya seni

  Nama penyanyi Emeer Bakri masih samar-samar dalam industri seni biarpun pernah menjuarai pertandingan nyanyian di TV9 berjudul Oo La La ketika di usia 14 tahun.

  Bagaimanapun Emeer atau Mohd Emeer Iskandar Mohd Bakri enggan menggunakan gimik atau ‘content’ memalukan diri serta keluarga hanya untuk dikenali cepat.

  Menurut penyanyi berusia 27 tahun ini, dia lebih memilih untuk melangkah dalam industri seni dengan perlahan-lahan tanpa menimbulkan sebarang kontroversi.

  “Setakat ini, saya tiada rancangan untuk buat gimik atau content yang pelik-pelik hanya semata-mata menjadi tular dan dikenali dengan cepat.

  “Sebab pada pendapat saya, ia sedikit memalukan untuk buat content yang bukan diri kita dan bukan saja memalukan diri sendiri tetapi keluarga juga.

  “Jadi lebih baik, saya mengambil langkah satu-persatu untuk orang kenal saya dan juga bakat saya tanpa kontroversi buruk,” katanya kepada mStar.

  Emeer kini tampil dengan single pertamanya berjudul Fantasia di bawah naungan syarikat pengurusan Armani Entertainment Group (AEG).

  Selain menceburi bidang nyanyian, Emeer juga merupakan penerbit muzik di AEG dan bertanggungjawab menghasilkan pelbagai kandungan berkaitan muzik.

  Dalam pada itu, Emeer turut mendedahkan dia sanggup mengorbankan cintanya dengan bekas kekasih hanya kerana ingin berada dalam industri seni.

  “Jodoh pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Kita hanya mampu merancang dan pastinya ini ialah jalan yang telah ditetapkanNya.

  “Mana tahu satu hari nanti akan berpaut kembali kan? Paling penting keluarga, mereka adalah tulang belakang saya, sentiasa sokong dengan keputusan yang telah saya buat. – Agensi

  Emeer tampil dengan single pertama berjudul Fantasia selepas lama menyepi dari industri. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea Utara akan lancar satelit pengintip tentera

  SEOUL, 30 MEI - Korea Utara berkata pada hari ini ia akan melancarkan satelit pengintip tentera pertamanya pada Jun dan menyifatkan peninjauan berasaskan angkasa...
  - Advertisment -