Sunday, October 2, 2022
33.3 C
Brunei

Expro Brunei kumpul lebih 30 pain darah

-

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 13 SEPT – Dalam usaha memupuk persekitaran yang menumpukan kepada memberi kembali kepada masyarakat, Expro Brunei Sdn Bhd telah menganjurkan kempen derma darah di ibu pejabatnya di Kawasan Perindustrian Sungai Bera, Seria, hari ini.

Hadir menyaksikan kempen yang dianjurkan dengan kerjasama Pusat Pendermaan Darah, Jabatan Perkhidmatan Makmal, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS) itu ialah Pengurus Kanan Expro Brunei, Amiensodi Azidian dan Pengurus Operasi Pembinaan Telaga, Andrew Hampson.

Amiensodi dalam ucapannya berkata, kempen kali ini adalah bagi menyahut seruan Kementerian Kesihatan dalam sama-sama menderma darah bagi menambah bekalan di tabung darah.

Pada acara itu, Amiensodi juga menyerahkan sumbangan berupa beberapa peralatan teknologi dan elektronik perubatan kepada Ketua Penyelia Tabung Darah Hospital RIPAS, Haji Matusop bin Haji Daud. Lebih 40 kakitangan dan wakil rakan kongsi perniagaan hadir menyokong kempen itu, di mana kira-kira 30 daripada mereka layak untuk menderma satu pain darah.

Amiensodi Azidian (tengah) dan Andrew Hampson (kanan) turut menderma darah semasa kempen tersebut.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -