Friday, December 2, 2022
23.8 C
Brunei

-

F1 kembali ke Singapura

SINGAPORE, 27 SEPT – Dengan tiket perlumbaan terjual pantas sehingga $70,000 semalam, Singapura kembali menjadi tuan rumah perlumbaan Formula Satu pertama di Asia hujung minggu ini sejak COVID.

Berpuluh-puluh ribu peminat dijangka berkumpul untuk Grand Prix Singapura dari Jumaat hingga Ahad ketika perlumbaan malam kembali beraksi selepas dua tahun terhenti disebabkan COVID.

Menambahkan suasana pesta, Max Verstappen dari Red Bull boleh mengekalkan gelaran dunianya di litar jalanan yang diterangi cahaya limpah sekitar daerah Marina Bay.

Tetapi salah satu perlumbaan paling glamor dalam kalendar Formula Satu adalah sentiasa lebih daripada satu perlumbaan.

Lebih banyak parti kelas atasan akan diadakan dan pengunjung boleh menikmati bufet makan malam dan Fuel Up Brunch bertemakan Formula Satu.

Kira-kira 25 mesyuarat dan acara korporat, termasuk Persidangan CEO Global Forbes, juga dijadualkan, yang membolehkan para eksekutif mencampurkan kerja dan bersantai.

“Ia memberi isyarat kepada dunia bahawa Singapura kembali dalam perniagaan dan menyatakan keupayaan kami untuk mengadakan acara bertaraf dunia, berkualiti tinggi kekal tidak terjejas,” Ong Ling Lee, pengarah eksekutif di Lembaga Pelancongan Singapura (STB), memberitahu AFP. – AFP

Jalan yang digunakan untuk perlumbaan malam Grand Prix Singapura Formula Satu akan datang di Litar Jalan Marina Bay di Singapura, 26 September 2022. – AFP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

India sandang jawatan Presiden G20, Majlis Keselamatan PBB

NEW DELHI, 1 DIS – India menyandang jawatan presiden G20 dan Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSC) mulai hari ini, lapor Sputnik. G20 ialah forum antara kerajaan...
- Advertisment -