Sunday, June 4, 2023
32.4 C
Brunei

  -

  FA Itali tetapkan tarikh perbicaraan Juventus

  MILAN, 11 MEI – Juventus akan berdepan satu lagi keputusan berhubung aktiviti perpindahan haram pada 22 Mei selepas Persekutuan Bola Sepak Itali (FIGC) kelmarin menetapkan perbicaraan baharu berhubung skandal yang menggegarkan bola sepak Itali.

  Pada April, mahkamah sukan tertinggi Itali, Lembaga Jaminan Sukan, membatalkan penalti 15 mata Juve yang dikenakan oleh mahkamah rayuan FIGC dan mengemukakan kes itu untuk penghakiman baharu.

  Ia meminta mahkamah rayuan menyemak semula hukuman yang dijatuhkan kepada kelab dan beberapa tokoh penting, termasuk bekas naib pengerusi, Pavel Nedved.

  Bagaimanapun larangan lama yang diberikan kepada bekas pengerusi, Andrea Agnelli, bekas Ketua Pegawai Eksekutif, Maurizio Arrivabene dan pengarah sukan, Federico Cherubini dan Fabio Paratici dikekalkan.

  Lembaga Jaminan Sukan menerbitkan pada hari Isnin sebab-sebab di sebalik keputusan bulan lalu, mengatakan bahawa Juve secara sukarela dan berulang kali mengubah entri perakaunan antara suku kewangan pertama 2019 dan tempoh yang sama 2021.

  Tarikh perbicaraan di mahkamah rayuan, yang nampaknya akan mengenakan sekatan lain kepada Juve, mungkin pengurangan mata, disahkan kepada AFP oleh sumber.

  Juve mempunyai baki tiga perlawanan dalam musim Serie A semasa, di mana mereka cuba melayakkan diri ke salah satu daripada empat tempat Liga Juara-Juara.

  Skuad kendalian Massimiliano Allegri kini di tangga kedua, lima mata di depan AC Milan di tangga kelima yang mereka akan jumpa dalam perlawanan kedua terakhir.

  Juve juga terlibat dalam prosiding jenayah berhubung amalan perakaunan mereka dengan 12 tokoh utama kelab semasa dan bekas termasuk Agnelli berpotensi menghadapi perbicaraan. – AFP

  Pemain tengah Juventus, Leandro Paredes meraikan jaringan semasa perlawanan bola sepak Serie A Itali antara Juventus dan Lecce di stadium Juventus di Turin. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Kerja menyelamat kemalangan kereta api korbankan lebih 300 orang ditamatkan

  BALASORE, 4 JUN - Selepas kerja menyelamat selesai, pihak berkuasa mula membersihkan serpihan dua kereta api penumpang yang tergelincir di timur India, membunuh lebih...
  - Advertisment -