Saturday, February 24, 2024
24.2 C
Brunei

  -

  Felix selamatkan Barca

  BARCELONA, 4 DIS – Penyudah cemerlang Joao Felix membolehkan Barcelona menang 1-0 ke atas Atletico Madrid kelmarin dalam aksi perebutan kejuaraan La Liga.

  Penyerang Portugal itu, yang dipinjamkan ke Barca dari Atletico, tidak menyembunyikan kegembiraannya untuk keluar dari ibu negara Sepanyol pada musim panas ini dan membuatkan kelab induknya menanggung akibatnya di Stadium Olimpik.

  Felix telah dikritik oleh beberapa pemain Atletico sebelum perlawanan dan jurulatih Barca, Xavi Hernandez menggesanya supaya menggunakan kata-kata tersebut sebagai inspirasi, yang telah dilakukannya.

  Jaringan penyerang itu membolehkan Barca merampas semula tempat ketiga daripada Atletico, kini mengekori pendahulu Real Madrid dan Girona di tempat kedua dengan empat mata.

  “Dia sekali lagi membuat perubahan untuk pasukan, dia memberikan segala-galanya, bekerja keras, merampas semula bola, saya sangat gembira untuknya,” kata Xavi kepada pemberita. – AFP

  Gambar AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Bangladesh rancang hasilkan vaksin FMD untuk ternakan

  DHAKA, 23 FEB - Menteri Perikanan dan Ternakan Bangladesh, Abdur Rahman berkata kerajaan mempunyai rancangan untuk menghasilkan vaksin penyakit kaki dan mulut (FMD) untuk...