Festival korea hujung minggu ini

BANDAR SERI BEGAWAN, 10 SEPT – Kedutaan Besar Republik Korea, Pertubuhan Pelancongan Korea dan Pusat Membeli-belah Times Square akan bersama-sama menganjurkan Festival Korea pada hujung minggu ini di Atrium Times Square.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Times Square, festival tahunan itu akan mengetengahkan aktiviti-aktiviti menyeronokkan untuk orang ramai termasuk pameran, mencuba pakaian dan pondok gambar Hanbook, pertunjukan kecantikan Korea, demonstrasi tekwando, permainan-permainan tradisi Korea, demonstrasi masakan, kuiz-kuiz dan bengkel lukisan Korea.

Selain itu, kempen cabutan bertuah juga akan diadakan di mana para pelanggan perlu mengunjungi petak-petak pempamer untuk ikut serta. Pelanggan perlu mengumpulkan kupon pasport di kaunter cabutan bertuah kemudian mendapatkan sekurang-kurangnya empat cop daripada pempamer untuk layak menyertai cabutan. Kenyataan menyatakan, penyampaian hadiah bagi cabutan bertuah berkenaan akan diadakan pada malam hari terakhir.

Di samping itu, festival berkenaan juga akan menyaksikan penampilan Jin Myung, salah satu kumpulan genderang terkenal di Korea dan telah membuat persembahan pada pelbagai acara antarabangsa.

Ahli-ahli muzik akan mempersembahkan muzik tradisi, menginterpretasikannya dalam dunia moden, menerusi gabungan dram Korea dan barat yang bertenaga dan harmoni.