Filem Senario diteruskan tanpa Lan Pet Pet

Ketiadaan pelawak Lan Pet Pet dalam telefilem Jaga-Jaga Senariounion menimbulkan tanda tanya dalam kalangan peminat kumpulan lawak popular, Senario.

Mengakui berasa ralat ahli kumpulan tidak lengkap, pelawak Saiful Apek, berkata Lan pada awalnya turut serta dalam telefilem itu namun jadualnya padat disebabkan beberapa kali penggambaran terpaksa ditunda.

Biarpun tidak mencukupi seorang ahli, namun Saiful tetap berasa teruja apabila dua anggota lain iaitu Pakya atau Illya dan Hamdan dapat turut serta dalam telefilem itu.

“Ikutkan promo pertama, Lan ada bersama tapi penggambaran asyik tertunda disebabkan jadual dia pun dah padat. Tapi kalau nak tunggu lengkap semua ahli takut nanti tak menjadi filem.

“Tapi seorang tak ada, ada enam lagi ahli yang lain. Banyak orang cerita tentang Lan tak ada, tapi orang tak nak cerita sangat fasal kehadiran Pakya dan Hamdan.

“Sepatutnya kita kena lebih hargai orang yang ada,” kata Saiful kepada mStar.

Selain Saiful, Pakya, Hamdan, Lan Pet Pet, telefilem arahan Aziz M. Osman itu turut dibintangi oleh anggota Senario yang lain iaitu Azlee, Wahid dan Yassin.

Dalam pada itu, pemilik nama Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff memberitahu dia dan ahli yang lain mempunyai perasan bimbang dengan jangkaan penonton terhadap filem tersebut.

“Bila dah dua dekad filem-filem Senario yang lama, sudah tentu perasaan bimbang itu ada.

“Sebab kita tak tahu yang kita bersaing dengan masa, trending dan budaya,” ujarnya. – Agensi

Filem Jaga-Jaga Senariounion tetap diteruskan tanpa kehadiran Lan Pet Pet. – Agensi