Wednesday, September 28, 2022
32.3 C
Brunei

Fitri Haris cekalkan hati tinggal anak usia 8 bulan

-

Terpaksa berpisah dengan anak berusia lapan bulan selama seminggu, penyanyi Dr Fitri Haris bulatkan hati bagi meneruskan misi kemanusiaan ke Syria pada Selasa.

Bukan saja menghantar barangan keperluan, Fitri atau Mohamad Fitri Mohamad Haris berkata dia bersama lima orang wakil dari Kumpulan Mega Zahran akan berkongsi ilmu tangani COVID-19 kepada masyarakat di sana.

“Sebelum ini pernah terfikir, macam mana nak tinggalkan anak masih kecil dan kita pun tak tahu kondisi dekat sana macam mana.

“Tetapi demi melaksanakan misi kemanusiaan dan bawa ubat-ubatan ke sana, saya ambil keputusan untuk pergi juga.

“Saya ke sana selama seminggu dan diuruskan oleh NGO Peduli Insan. Bukan saja barangan keperluan tapi kami akan kongsi ilmu mengenai cara untuk tangani COVID-19.

“Sebabkan COVID-19, membuatkan saya untuk lebih giat dalam bidang perubatan. Sekurang-kurangnya dapat membantu usaha menangani wabak itu,” ujarnya kepada mStar.

Untuk rekod, isteri kepada Fitri iaitu Fazilah Omar melahirkan anak pertama mereka yang diberikan nama Bilal Habibi pada 28 Jun tahun lalu.

Sementara itu, isterinya yang juga pengurus kepada Fitri mengakui buat pertama kali dia tidak dapat mengikuti suaminya menyertai program itu. Biarpun berasa bimbang dan rindu namun Fazilah atau mesra disapa sebagai El memahami kerja dan tanggungjawab suaminya.

“Selalunya memang saya akan bersama dengan dia sebab kebanyakan pergerakan kerja memang kami akan uruskan bersama. – Agensi

Fitri berat hati untuk meninggalkan anaknya yang masih kecil untuk misi kemanusiaan ke Syria. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -