Thursday, December 7, 2023
23.5 C
Brunei

  -

  FROC Brunei berkonvoi ke Kota Kinabalu

  Oleh Nurdiyanah R. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Kelab Pemilik Ford Ranger (FROC) akan mengadakan perhimpunan mega tahunannya pada 19 November ini di J Borneo Native Village dengan pelbagai aktiviti sosial, permainan, demonstrasi kereta Ford, menikmati keindahan budaya dan kulinari istimewa sekali gus menyatukan lebih 400 orang pemilik Ford Ranger termasuklah FROC Brunei.

  Sehubungan itu, FROC Brunei yang disertai oleh 13 buah kenderaan Ford yang terdiri daripada Ford Rangers dan Ford Everest, hari ini, telah berlepas bagi konvoi selama tiga hari dua malam ke Kota Kinabalu.

  Kembara berkenaan dianjurkan oleh Premier Automobiles Sdn Bhd (PASB) selaku pengimport dan pengedar tunggal tempatan untuk Ford dengan disokong oleh Tourism Malaysia di Negara Brunei Darussalam dan Syarikat Pemasaran Brunei Shell (BSM).

  Sesi pelepasan konvoi berkenaan berlangsung di bilik pameran PASB, Beribi dan telah disempurnakan oleh Pengarah Tourism Malaysia di Negara Brunei Darussalam, Hazrina Azman.

  Terdahulu, bagi memberkati perjalanan berkenaan, acara dimulai dengan bacaan Doa Selamat dan bergambar ramai bersama pengurusan dan pasukan dari PASB serta pegawai dari Tourism Malaysia di Negara Brunei Darussalam.

  Para peserta bergambar ramai semasa majlis berkenaan. – GAMBAR OLEH NURDIYANAH R.

  Para peserta turut diberikan beg kudap-kudapan daripada Tourism Malaysia di Negara Brunei Darussalam yang disampaikan oleh Hazrina manakala beg kudap-kudapan daripada BSM disampaikan oleh Pengarah PASB, Teng Chee How.

  Perjalanan konvoi itu adalah bersempena dengan Perhimpunan Mega FROC tahunan yang merupakan perhimpunan tahunan kali ke-7 seumpamanya.

  Pengurus Pemasaran, Mark Paren mengutarakan keterujaan pihak syarikat dalam membawa komuniti Ford Ranger dari Brunei bersama-sama meraikan kegembiraan memiliki Ford bersama pemilik Ford lain di Sabah.

  Perjalanan itu, tambahnya, adalah cara unik dan bermakna untuk mengeratkan hubungan syarikat dengan para pelanggan dan juga menikmati hari keseronokan dan kebersamaan.

  Konvoi akan membawa mereka melalui Daerah Temburong, Lawas, Sipitang, Papar sebelum mereka sampai ke destinasi terakhir di Kota Kinabalu di mana mereka akan membuat beberapa perhentian di sepanjang perjalanan di Sipitang dan Papar untuk melawat tempat-tempat menarik dan merasai hidangan tempatan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Empat Rohingya terbunuh di Bangladesh

  BANGLADESH, 6 DIS – Empat orang pelarian Rohingya terbunuh dalam kejadian tembak-menembak antara dua kumpulan pemberontak di kem pelarian Bangladesh, kata polis hari ini. Bangladesh...