Fungsi sebenar ‘BioActive Sensor’ pada jam pintar

Ternyata lebih ramai orang mula menyedari kepentingan mengekalkan kesihatan yang baik dan melihat kesan positif dalam setiap aspek kehidupan mereka.

Walaupun kekal dalam keadaan baik boleh dilakukan dalam pelbagai cara, termasuk makan makanan sihat dan bersenam, teknologi yang ada sekarang memainkan peranan yang besar dalam memberi peluang kepada orang ramai untuk mendapatkan penilaian yang lebih baik tentang kesihatan mereka melalui jam tangan pintar.

Siri Samsung Galaxy Watch4 baharu didatangkan dengan teknologi Sensor BioActive. Dengan siri Galaxy Watch4 di pergelangan, ia boleh mendapatkan analisis cepat, masa nyata bagi kadar denyutan jantung, tahap oksigen darah dan juga mengira komposisi badan. Ciri ini boleh memberi manfaat yang besar kepada awda dengan memberikan ringkasan lengkap keseluruhan kecergasan awda dalam masa nyata dengan serta-merta.

Dengan cara ini, awda boleh mendapatkan pandangan yang lebih holistik tentang kesihatan awda pada bila-bila masa. Ketahui tentang otot rangka, kadar metabolisme basal, air dalam badan dan peratusan lemak badan dalam hanya 15 saat, dan berusaha ke arah matlamat kecergasan yang awda inginkan dari sana.

Apabila berlaku kecemasan, awda boleh menarik nafas lega kerana mengetahui Galaxy Watch4 berada di sisi anda. Ia dilengkapi dengan ciri keselamatan canggih yang menghantar amaran selepas jatuh melalui ciri pengesanan jatuh. Ciri ini terbukti berguna dalam kes kemalangan yang tidak diduga.

Dengan kemas kini baharu, anda boleh memilih untuk melaraskan sensitiviti supaya ia dapat mengesan kejatuhan dengan tepat.

Selama 60 saat, jam tangan ini akan munculkan peringatan dengan pop timbul, bunyi dan getaran. Sekiranya awda tidak dapat bertindak balas, sistem terbina dalam akan serta-merta memaklumkan kecemasan kepada kenalan awda yang didaftarkan dalam aplikasi Galaxy Wearable. Ini memastikan anda mendapat bantuan dengan segera. – Agensi

Siri Galaxy Watch4 ialah jam tangan pintar halus yang direka untuk menganalisis organ-organ penting dengan tepat dan memantau awda, memastikan awda kekal cergas dan selamat. – Agensi
Siri Samsung Galaxy Watch4 baharu didatangkan dengan teknologi Sensor BioActive. – Agensi