Sunday, December 10, 2023
29.1 C
Brunei

  -

  Fury cuba yakinkan Joshua

  LONDON, 7 SEPT – Tyson Fury bersedia untuk menawarkan Anthony Joshua 40 peratus daripada hadiah pertarungan untuk meyakinkan pesaing British agar bertarung dengannya bagi merebut gelaran heavyweight WBC tahun ini.

  Fury mendakwa dia akan bersara selepas menewaskan Dillian Whyte pada April tetapi nampaknya bersedia untuk mengubah fikiran mengenai masa depannya dalam tinju.

  Pemegang gelaran WBC berusia 34 tahun itu kini mencari lawan berprofil tinggi selepas juara saingan Oleksandr Usyk berkata dia tidak berhasrat untuk bertarung lagi sehingga 2023.

  Dalam usaha untuk meyakinkan Joshua untuk naik ke gelanggang bersamanya, Fury menyiarkan video di media sosial pada kelmarin di mana Fury berkata dia berkata kepada petinju berusia 32 tahun itu bahawa ‘tiada alasan’ untuk tidak menerima pertarungan itu.

  “Saya dihujani dengan mesej tentang jumlah yang saya akan bayar AJ, semua orang berkata 80-20, 70-30, 75-25,” kata Fury.

  “Jawapan sebenar, saya telah menawarkan dia 60-40, 40 peratus daripada pertarungan yang menakjubkan ini kerana saya mahu pertarungan ini berlaku.

  “Dia tidak mempunyai sebarang alasan sekarang untuk tidak menerimanya. Dia tidak boleh mengatakan saya telah mengurangkan dan menawarkannya 20 atau 30 peratus. Saya telah menawarkan dia 40 peratus, terima atau tinggalkan tawaran.” – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Hong Kong adakan pilihan raya majlis pertama di bawah peraturan baharu

  HONG KONG, 10 DIS - Penduduk pergi mengundi pada hari ini dalam pilihan raya majlis daerah pertama Hong Kong sejak rombakan pilihan raya dilaksanakan...