Gangguan air di Kg Dadap

BANDAR SERI BEGAWAN, 13 JUN – Jabatan Kerja Raya (JKR) memohon maaf kepada penduduk di kawasan Kampung Dadap, Kilanas serta sekitarnya mengenai gangguan bekalan air yang sedang dialami pada masa ini.

Untuk makluman, tangki Dadap buat sementara ini tidak dapat digunakan disebabkan kebocoran paip air utama yang membekalkan air ke tangki berkenaan. Kerja-kerja pembaikan akan dijalankan dengan segera.

JKR dalam kenyataannya hari ini memberi jaminan bahawa setiap langkah telah diambil untuk menangani bekalan air rendah tersebut dan apabila kerja-kerja pembaikan selesai, tekanan air memerlukan masa untuk stabil terutama di tempat-tempat tinggi.

Selain itu, pihak JKR juga akan memberikan status-status terkini mengenai kerja-kerja pembaikan untuk makluman para penduduk yang terjejas.

Dalam kenyataan itu juga, JKR memohon kerjasama semua pihak untuk berjimat cermat menggunakan air serta menghubungi talian Darussalam 123 bagi pembekalan air bersih melalui tangki atau sebarang aduan berhubung pembekalan air bersih.