Gangguan bekalan air di beberapa kawasan

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 FEB – Jabatan Kerja Raya, Kementerian Pembangunan, dalam kenyataan yang dikeluarkan, di sini, hari ini, memaklumkan orang ramai mengenai gangguan bekalan air atau tekanan air rendah pada 24 Februari bermula pukul 9 pagi sehingga pukul 2 petang.

Kenyataan memaklumkan kepada orang ramai bahawa gangguan bekalan air atau tekanan air rendah adalah disebabkan oleh kerja-kerja penyucian Tangki Air RPN Kampung Mengkubau.

Kenyataan turut menyatakan bahawa kerja-kerja berkenaan akan menyebabkan beberapa kawasan akan mengalami gangguan bekalan air atau tekanan air rendah iaitu kawasan Jalan Sungai Carana dan kawasan sekitarnya.

Sehubungan dengan itu, Jabatan Kerja Raya memohon maaf atas kesulitan yang dihadapi dan bagi sebarang permohonan untuk pembekalan air tanker, orang ramai boleh menghubungi Hotline Talian Darussalam: 123/ Live Channel 123 (+673 8 332123).

Kenyataan menyatakan lanjut bahawa perkhidmatan tanker adalah terhad dan oleh itu, adalah diharapkan supaya orang ramai akan dapat mengambil langkah untuk menjimatkan penggunaan air.