Gelaran ‘tan sri’ simbol penghargaan

PUTRAJAYA, 17 OGOS – Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah menyifatkan penganugerahan pingat darjah kebesaran daripada Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah adalah pengiktirafan terbesar buat petugas barisan hadapan dan warga Kemente-rian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berjuang memerangi pandemik COVID-19.

“Saya sesungguhnya mewakili KKM dan petugas barisan hadapan untuk menerima anugerah ini,” katanya ketika ditemui selepas dikurniakan darjah Panglima Setia Mahkota (PSM) yang membawa gelaran ‘Tan Sri’ pada istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Persekutuan Tahun 2020 di Istana Melawati di sini, hari ini.

Selain Dr Noor Hisham, seramai 11 lagi individu turut menerima Darjah PSM sempena Hari Keputeraan Rasmi Yang di-Pertuan Agong tahun ini. Seramai 31 penerima Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Persekutuan 2020 menerima darjah kebesaran masing-masing daripada Al-Sultan Abdullah hari ini.

Dalam pada itu, Dr Noor Hisham me-rafak sembah ucapan terima kasih kepada Yang di-Pertuan Agong dan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di atas penganugerahan berkenaan.

“Saya mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan rakyat Malaysia untuk patuh kepada prosedur standard operasi (SOP), kita jaga kita, kita jaga keluarga, masyarakat dan negara kita,” katanya.

Dr Noor Hisham menjadi individu yang sentiasa ditunggu-tunggu bagi mengikuti sidang media mengenai perkembangan COVID-19 di negara ini. – Bernama

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan mengurniakan Darjah Panglima Setia Mahkota (PSM) membawa gelaran ‘Tan Sri’ kepada Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, kelmarin. – Bernama