Sunday, December 3, 2023
32.1 C
Brunei

  -

  Gigi Hadid rasa tidak selamat

  Selepas Amber Heard memadam akaun Twitter miliknya, kali ini model sensasi Gigi Hadid juga membuat keputusan untuk menghapuskan akaunnya di aplikasi popular tersebut.

  Gigi menyatakan dia tidak mahu terkait lagi dengan sebarang masalah yang ada di aplikasi itu.

  “Hari ini saya sudah nyahaktifkan akaun Twitter.

  “Sejak ditukar pemilik Twitter, platform ini telah menjadi tempat kebencian dan ketaksuban,” tulisnya.

  Berita ini hangat diperkatakan oleh warga media sosial apabila Gigi dilihat memuat naik paparan skrin di Instastory miliknya.

  Gigi Hadid buat keputusan untuk padam akuan Twitter. – Agensi

  Bagaimanapun Gigi turut meminta maaf kepada pengikutnya di Twitter dan memberitahu bahawa dia gembira sepanjang bergelar pengguna.

  “Saya menggunakan Twitter ini sudah 10 tahun tetapi saya merasakan platform ini bukan lagi tempat yang selamat untuk digunakan.

  “Twitter bukan aplikasi yang akan memberi kebaikan kepada saya lagi,” tulisnya pada hantaran tersebut.

  Dalam pada itu, Gigi turut memuat naik paparan skrin menunjukkan kenyataan yang dibuat oleh Shannon Raj Singh iaitu bekas penasihat hak asasi manusia di Twitter. Sejak mengambil alih Twitter, Musk dikatakan telah memecat separuh dari bilangan pekerjanya melalui e-mel dengan tujuan untuk mempercepatkan lagi gerak kerja pekerja yang sedia ada.

  Selain Amber dan Gigi, penyanyi Toni Braxton juga terkejut dengan beberapa posting bersifat kebencian yang tersebar dan memilih untuk mengundur diri daripada platform tersebut. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  AS$2.2 juta dilarikan perompak bersenjata

  NEW DELHI, 1 DIS – Perompak bersenjata melarikan 188 juta rupee (AS$2.2 juta) dari sebuah bank di negeri timur laut Manipur yang dilanda keganasan. Rompakan...