Sunday, April 14, 2024
34.6 C
Brunei

  -

  Girona kembali ke puncak La Liga

  BARCELONA, 29 JAN – Pencabar kejuaraan Sepanyol, Girona kembali ke puncak La Liga dengan kemenangan 1-0 di Celta Vigo, kelmarin.

  Girona kendalian Michel Sanchez mendahului satu mata di depan Real Madrid, yang menewaskan Las Palmas pada Sabtu lalu, walaupun pasukan Catalan itu berbaki satu lagi perlawanan.

  Portu menamatkan perlawanan dengan baik pada minit ke-20 untuk menghantar Girona di hadapan dalam perlawanan yang sebahagian besarnya didominasi mereka tetapi gagal berada di kedudukan selesa dengan mencari gol kedua.

  Celta kendalian Rafa Benitez berada dua mata di atas zon penyingkiran di tempat ke-17.

  Girona, menduduki senarai teratas hanya untuk musim keempat dalam sejarah mereka, terus bertarung dengan gergasi Sepanyol untuk saingan La Liga.

  Reaksi Portugues selepas menjaringkan gol pertama pasukannya di stadium Balaidos di Vigo pada 28 Januari. – AFP

  “Kami tahu kami perlu memanfaatkan peluang yang kami ada, pada separuh masa pertama kami mempunyai banyak peluang untuk menjaringkan gol, mereka juga mempunyai beberapa peluang,” kata pemain sayap Girona, Portu.

  “Pada peringkat liga ini, perkara penting adalah tiga mata dan persaingan.”

  Pemain dan kakitangan Girona enggan mengakui pasukan itu bersaing untuk memenangi kejuaraan.

  “Perkara utama bagi kami ialah kami tidak sepatutnya berfikir terlalu jauh, itu satu kesilapan,” tambah Portu.

  “Kami tahu kami akan meninggalkan pasukan di belakang kami untuk menempa tempat di Liga Eropah, kami perlu realistik, dan itulah objektif kami.” – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pegawai China bertemu Kim dalam rundingan peringkat tertinggi

  BEIJING, 14 APRIL - Seorang pegawai tertinggi China mengesahkan hubungan dengan Korea Utara semasa pertemuan kelmarin dengan pemimpin negara itu, Kim Jong Un di...