Sunday, April 14, 2024
23.8 C
Brunei

  -

  Gleneagles JPMC terima pengiktirafan JCI ke-2

  Oleh Syahmi Hassan –
   
  BANDAR SERI BEGAWAN, 28 NOV – Gleneagles Jerudong Park Medical Centre (JPMC) Sdn Bhd telah mengumumkan pencapaian kali kedua Gold Seal of Approval untuk Akreditasi Hospital, Suruhanjaya Bersama Antarabangsa (JCI).
   
  Gleneagles JPMC dalam kenyataan yang dikeluarkan menjelaskan, Gold Seal of Approval merupakan simbol kualiti yang mencerminkan komitmen organisasi untuk menyediakan penjagaan pesakit yang selamat dan berkesan.
   
  Pengiktirafan berprestij itu adalah bukti komitmen mereka yang tidak berbelah bahagi untuk menyediakan standard tertinggi penjagaan dan keselamatan pesakit.
   
  Dalam tinjauan ketat yang dijalankan baru-baru ini, juruukur pakar JCI menilai dengan teliti pematuhan hospital tersebut terhadap piawaian lanjutan dalam bidang-bidang kritikal.
   
  Ia termasuk keselamatan dan penjagaan pesakit, amalan pembedahan dan anestesia, pengurusan ubat, pendidikan pesakit dan keluarga, peningkatan kualiti, pengurusan kemudahan, pencegahan dan kawalan jangkitan, dan banyak lagi.
   
  Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dan Ekonomi Kedua, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Amin Liew bin Abdullah selaku Pengerusi Gleneagles JPMC serta ahli-ahli lembaga pengarah dan pengurusan Gleneagles JPMC bersama Gold Seal of Approval JCI. – GAMBAR SERAHAN GLENEAGLES JPMC
  Ketua Pegawai Eksekutif Gleneagles JPMC, Dr Peter Tay melahirkan rasa syukur dan bangga kerana menerima akreditasi antarabangsa itu.
   
  “Gleneagles JPMC berbesar hati menerima akreditasi daripada JCI, badan penambahbaikan dan akreditasi kualiti penjagaan kesihatan terulung di dunia. Pencapaian ini mencerminkan usaha dan dedikasi kolektif kami.
   
  “Kakitangan kami merentasi pelbagai jabatan telah bekerja tanpa jemu untuk mempertahankan dan mengatasi piawaian ketat yang ditetapkan oleh JCI. Pengiktirafan ini mengukuhkan kedudukan kami sebagai penyedia penjagaan kesihatan Jantung terkemuka di rantau ini,” tambah Dr Tay.
   
  Sementara itu, Naib Presiden Akreditasi Antarabangsa, Peningkatan Kualiti dan Keselamatan, JCI, Joel Roos dipetik berkata, “Pentauliahan JCI menyediakan hospital dengan proses yang menyumbang kepada penambahbaikan dalam pelbagai bidang daripada peningkatan pendidikan kakitangan kepada demonstrasi amalan utama dalam persekitaran hospital.
   
  “Kami memuji Gleneagles JPMC atas usahanya untuk menjadi organisasi peningkatan kualiti, dan mencapai kemuncak ini yang menunjukkan komitmen terhadap keselamatan dan kualiti pesakit,” tambahnya.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...