Wednesday, September 28, 2022
32.3 C
Brunei

Gotong-royong bersihkan Pusat Bahagia Eric Goh

-

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 18 SEPT – Sebagai usaha menceriakan dan memastikan kebersihan premis, ahli-ahli Baden Powell (BP) Guild bersama Persatuan Pengakap Daerah Belait telah mengadakan kempen kebersihan bersama warga Pusat Bahagia Eric Goh, Kuala Belait, kelmarin.

Mengetuai rombongan dari BP Guild dan persatuan pengakap berkenaan ialah Penolong Pesuruhjaya Pengakap di Persatuan Pengakap Daerah Belait, Awang Yahya bin Majid dengan diiringi Pengerusi BP Guild, Beelie bin Tengah.

Kehadiran rombongan telah dialu-alukan oleh perwakilan dan tenaga pengajar di pusat berkenaan, Dayang Nur Qistina binti Abdullah Serani.

Ketika ditemui, Beelie menjelaskan bahawa kempen itu merupakan salah satu usaha berterusan mereka dalam menyokong masyarakat sekitar, dengan inisiatif berkenaan memfokuskan kepada meluangkan masa bersama pelajar-pelajar berkeperluan khas dan tenaga pengajar di pusat berkenaan.

Beliau menambah, ia juga membantu memupuk semangat kesukarelawanan serta menjadi contoh kepada yang lain untuk memberikan sumbangan dalam cara mereka bagi menyokong lagi masyarakat setempat.

Semasa kempen itu, rombongan bersama para pelajar dan tenaga pengajar pusat bergotong-royong membersihkan kawasan luar premis, termasuk memotong rumput.

Perwakilan BP Guild dan Persatuan Pengakap Daerah Belait juga menerima cenderahati penghargaan daripada Pusat Bahagia berupa biskut dan pastri yang dihasilkan oleh pelajar-pelajar berkeperluan khas, atas sokongan mereka dalam menjalankan kempen tersebut.

Turut hadir ialah Pegawai Pembangunan Masyarakat di Jabatan Pembangunan Masyarakat (JAPEM), Hajah Rogayah binti Haji Abdullah dan Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat, Awang Muhammad Iyad Fathi bin Ahad.

Pengerusi BP Guild menerima cenderahati daripada Pusat Bahagia Eric Goh.
Kempen kebersihan menumpukan kawasan luar premis pusat berkenaan.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -