Haqiem hitung hari bergelar pengantin sehari

Hanya berbaki tiga bulan sebelum 2021 melabuhkan tirai, ini juga bermakna semakin hampir Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-33, Haqiem Rusli, 23, menghitung hari bergelar pengantin sehari.

Namun, hingga saat ini, penyanyi yang popular menerusi lagu Tergantung Sepi dan Mimpi itu masih mengunci mulut mengenai detik bersejarah yang bakal tercipta, namun ia dikatakan bakal berlangsung penghujung tahun ini.

Biarpun mengejutkan ramai dengan pengakuan mendirikan rumah tangga dengan ‘belahan jiwa’ pada Jun lalu, namun penyanyi kelahiran Hulu Langat, Selangor itu tetap menyimpul kemas siapakah pemilik ‘suri hati’ yang akan mendakap hatinya seumur hidup.

Saat mengumumkan bakal menamatkan zaman bujang ketika nama sedang mendaki puncak populariti, tiada sekelumit pun perasaan gementar di hati Haqiem dengan persepsi bakal kehilangan peminat.

Secara jujurnya, Haqiem mengakui “Saya bersedia andainya keputusan menamatkan zaman bujang pada usia yang muda menyebabkan popularitinya merudum.

Haqiem mengakui bersedia andainya keputusan menamatkan zaman bujang pada usia yang muda. – Agensi

“Soal rezeki adalah ketentuan Allah, sama ada sudah berkahwin ataupun sebaliknya. Apa yang penting, niat seseorang.

“Saya menyertai bidang seni dengan hati yang ikhlas untuk membantu dan mengubah nasib ibu bapa, adik beradik dan ahli keluarga lain.

“Saya mahu menggembirakan hati peminat yang mendengar karya yang didendangkan.

“Bagaimanapun, saya tidak merasakan keputusan berkahwin boleh mengakibatkan kerjaya seni merudum.

“Tidak mengapa andai merudum kerana itu adalah takdir yang tertulis. Saya hanya akan mengikut rentak kerana saya sudah berusaha dan tawakal.”

Sekali lagi membolosi senarai pencalonan awal bagi kategori Penyanyi Lelaki Popular dan Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular, ABPBH 34 bersama Hael Hussaini dan Naim Daniel menerusi lagu Lara berkata, dia juga tidak merasakan keputusan berkahwin pada usia muda dibuat dalam keadaan terburu-buru. – Agensi