Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  Hari Keluarga Armada meriah

  Oleh Nurdiyanah R.

  BANDAR SERI BEGAWAN, 29 MEI – Dalam sama-sama memeriahkan hujung minggu dengan berkumpul sambil bersilaturahim antara penyewa, kakitangan, rakan kongsi dan masyarakat di negara ini, Armada Properties telah menganjurkan acara kemasyarakatan menerusi Hari Keluarga Armada, kelmarin.

  Acara yang menghimpunkan golongan penyewa, kakitangan, rakan kongsi perniagaan dan orang ramai yang diadakan di Pusat Rekreasi Armada’s Rimba Estate itu telah dihadiri oleh lebih 1,000 orang secara keseluruhannya dari semua peringkat usia.

  Pelbagai hidangan yang lazat turut diketengahkan oleh perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PMKS) tempatan, Reflection by the Jayys (RFJ), dan Program Inkubasi Pembangunan Perniagaan Tempatan (LBD) Armada yang sekali gus mempamerkan semangat keusahawanan mereka dengan penyediaan perkhidmatan mencuci kereta di lokasi, memastikan para pengunjung berpeluang mengikuti khidmat cuci kenderaan mereka pada harga yang kompetitif sambil berjalan-jalan di acara tersebut.

  Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, Armada Properties, Desmond Lim, mereka begitu gembira dengan kejayaan Hari Keluarga Armada dan sambutan positif daripada masyarakat.

  “Di Armada, kami amat berbangga bukan sahaja menganjurkan acara yang memupuk semangat kemasyarakatan tetapi juga dalam menyediakan platform untuk PMKS tempatan mempamerkan bakat dan persembahan mereka.

  “Hari Keluarga Armada adalah bukti semangat keusahawanan yang terdapat dalam komuniti kami, dan kami tetap teguh dalam sokongan untuk perniagaan ini. Kami berharap untuk merancang acara masa depan yang akan terus menyatukan dan meningkatkan komuniti Armada,” ujarnya lagi.

  Kepelbagaian budaya merupakan sorotan penting pada acara berkenaan kerana lingkungan komuniti penyewa Armada terdiri daripada penduduk dari lebih 40 negara, yang sebahagian daripada mereka menyertai sebagai vendor pada acara itu.

  Kanak-kanak menyertai aktiviti tarik kalat yang dianjurkan semasa Hari Keluarga Armada, baru-baru ini. Acara diadakan untuk memupuk semangat kemasyarakatan dan menyediakan platform untuk PMKS tempatan mempamerkan bakat dan persembahan mereka. – Gambar serahan Armada Properties
  Salah satu acara yang diadakan sempena Hari Keluarga Armada, kelmarin. – Gambar serahan Armada Properties

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...