Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

Harris Alif teringin lihat sendiri proses lahirkan anak

-

Mahu menemani isteri dan merasai sendiri pengalaman di dalam dewan bersalin, pelakon dan penyanyi Harris Alif bagaimanapun akur jika prosedur operasi standard (SOP) tidak mengizinkannya berbuat demikian.

Kata Harris atau Nor Harris Alif Nor Rashidi, 23, dia akan memberanikan diri menemani isterinya iaitu pelakon Intan Ladyana yang dijangka melahirkan cahaya mata pertama pada hujung Februari nanti.

“Saya okey nak teman dan melihat sendiri proses bersalin nanti.

“Ini adalah pengalaman pertama, pastinya saya mahu rasai sendiri.

“Tetapi tidak tahu bagaimana SOP yang ditetapkan hospital. Jadi perlu ikut sahaja,” ujar Aliff.

Harris dan Intan bakal timang cahaya mata hujung Februari ini. Haris mengatakan dia mahu menemani isteri serta merasai sendiri pengalaman di dalam dewan bersalin. – Agensi

Bakal bergelar bapa pada usia muda, Harris memberitahu dia lebih senang mempelajari ilmu keibubapaan menerusi bacaan secara atas talian.

“Sekarang zaman moden, gunakan teknologi sebaik mungkin. Cari sahaja di Internet. Banyak ilmu manfaat yang boleh dipelajari.

“Jadi tak perlu saya hadiri kelas untuk belajar ilmu menjadi seorang bapa.

“Selain itu ibu bapa saya juga sering beri nasihat apa yang patut dilakukan apabila sudah ada anak sendiri nanti,” ceritanya.

Mereka sebelum ini tidak pernah berkongsi cerita tentang kehamilan meskipun peminat sudah dapat melihat baby bump pada Intan.

Hujung tahun lalu Intan dikejarkan ke hospital selepas disahkan positif COVID-19, sementara Harris pula menjalani kuarantin di rumah. – Agensi

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -