Hasif Upin serlah nyanyian dalam Janji Sampai Mati

Bintang TikTok, Hasif Upin menyerlahkan bakat nyanyian menerusi single sulung, Janji Sampai Mati yang mula diperdengarkan kepada umum baru-baru ini.

Lagu berkonsepkan balada pop itu merupakan hasil ciptaan penyanyi terkenal, Aizat Amdan, disusun Anas Amdan dan lirik oleh Mel Rahman. Pemilik nama sebenar Muhammad Hasif Sharuddin ini dalam kenyataan berkata dia mengambil masa sehari untuk merakamkan lagu berkenaan.

“Saya diberikan tiga hari untuk membuat homework bagi memahami maksud lagu tersebut.

“Memandangkan saya masih baru, guru vokal, Sarah Ismail hadir membantu sepanjang proses rakaman berlangsung.

“Saya berterima kasih kepada pihak Armani Entertainment Group atas peluang ini,” katanya. Mengulas lanjut, Hasif berkata itu lagu yang berdurasi 4 minit 11 saat itu mengupas tentang kisah cinta dan kesetiaan.

“Lagu ini berkisar tentang kisah cinta antara dua jiwa, penantian penuh kesetiaan dan janji yang terpatri sehingga akhir hayat.

“Sejujurnya saya tidak tahu perasaan sebegitu kerana masih bujang. Saya hidup sebatang kara setelah pemergian ibu Oktober lalu. Ayah pula sudah lama tiada,” katanya.

Dalam pada itu, kata anak jati Kota Tinggi, Johor ini peluang menjadi penyanyi direbut selepas menyertai ujibakat The Audition anjuran Armani Entertainment Group. – Agensi

Hasif Upin menyerlahkan bakat nyanyian menerusi single sulung, Janji Sampai Mati yang mula diperdengarkan kepada umum baru-baru ini. – Agensi