Hatton berusaha bangkit semula

ST ANDREWS, UNITED KINGDOM , 1 OKT – Tyrrell Hatton dan Tommy Fleetwood bangkit semula daripada Piala Ryder Europa untuk bersaing di Kejuaraan Alfred Dunhill Links kelmarin.

Pemain England, Hatton mengakhiri perlawanan dengan lapan bawah par 64 di Carnoustie dalam acara Jelajah Europa yang akan dimainkan di tiga tempat.

Hatton meraih sembilan daripada 29 par di Carnoustie dan berkongsi kedudukan pertama dengan pemain Belgium, Nicolas Colsaerts, pemain Sepanyol, Adri Arnaus dan pemain China, Li Haotong.

“Sebenarnya, saya tidak menyedarinya sehingga saya tandatangan kad saya,” kata Hatton, juara pada tahun 2016 dan 2017. “Setentunya kita perlu memasukkan bola di lubang ke sembilan dan saya gembira dapat melakukannya. Saya berharap ia dapat diteruskan.”

Setiap pemain akan menghabiskan satu pusingan di Carnoustie, St Andrews dan Kingsbarns. Pusingan akhir akan diadakan di St Andrews. Fleetwood, juga anggota pasukan yang dikalahkan dalam Piala Ryder Europa di Wisconsin, dua pukulan seri untuk lubang ke lapan.

“Saya merasa baik dan bertenaga. Minggu lalu merupakan minggu yang penuh bermotivasi, dan saya suka tenaga yang diberikan oleh pasukan saya dan Piala Ryder secara keseluruhan,” kata Fleetwood. – AFP

Aksi pemain England, Tyrrell Hatton dalam perlawanan Kejuaraan golf di Carnoustie di St Andrews, Scotland, pada 30 Sept, 2021. – AP