Tuesday, October 4, 2022
27.6 C
Brunei

Hengyi hulur sumbangan

-

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 28 Mei – Golongan yang kurang bernasib baik terus mendapat perhatian daripada pelbagai pihak termasuk pihak swasta yang sama-sama menghulurkan sumbangan dan bantuan untuk membantu meringankan beban mereka terutama pada musim perayaan yang bakal menjelang.

Sehubungan dengan itu, Hengyi Industries Sdn Bhd mengadakan Majlis Penyampaian Derma Anak-anak Yatim dan Golongan Daif yang berlangsung di Dewan Al-Fath, Ibu Pejabat Pihak Berkuasa Maritim dan Pelabuhan Brunei Darussalam, kelmarin.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis ialah Timbalan Menteri Tenaga (Tenaga dan Tenaga Manusia) dan Perindustrian, Dato Seri Paduka Haji Matsatejo bin Sokiaw.

Turut hadir ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara dan Ketua Kampung Masjid Lama, Pekan Muara, Sabun dan Pelumpong, Yang Berhormat Pengiran Haji Mohamed bin Pengiran Haji Osman @ Othman; Setiausaha Tetap (Perindustrian) di Kementerian Tenaga (Tenaga dan Tenaga Manusia) dan Perindustrian, Pengiran Haji Mohd Hasnan bin Pengiran Haji Ali Hassan; Ketua Pegawai Eksekutif Hengyi Industries Sdn Bhd, Chen Lian Cai; pegawai-pegawai dari Kementerian Tenaga (Tenaga dan Tenaga Manusia) dan Perindustrian serta Hengyi Industries Sdn Bhd.

Pada majlis berkenaan, seramai 35 orang anak yatim dan 19 orang daif menerima sumbangan yang disampaikan oleh Chen Lian Cai.

Dato Seri Paduka Haji Matsatejo ketika menghadiri Majlis Penyampaian Derma Anak-anak Yatim dan Golongan Daif yang berlangsung di Dewan Al-Fath, Ibu Pejabat Pihak Berkuasa Maritim dan Pelabuhan Brunei Darussalam, hari ini.
Chen Lian Cai menyampaikan sumbangan derma kepada para penerima pada majlis tersebut.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -