Thursday, June 8, 2023
33.6 C
Brunei

  -

  Hengyi semarak kempen derma

  BANDAR SERI BEGAWAN, 14 MEI – Hengyi Industries Sdn Bhd (Hengyi) hari ini mengadakan kempen derma kepada 22 orang daripada keluarga kurang bernasib baik dan anak-anak yatim sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat tersebut bagi mengurangkan bebanan keluarga dalam persediaan menyambut Syawal.

  Derma berupa barangan asas termasuk makanan dan barangan rumah merupakan sumbangan daripada kakitangan tempatan dan ekspatriat Hengyi. Barangan ini diagihkan oleh kakitangan Hengyi kepada keluarga kurang bernasib baik di Daerah Brunei dan Muara.

  Pada majlis penyampaian sumbangan, kakitangan juga mengambil pendekatan mengamalkan penjarakan sosial seperti disarankan oleh Kementerian Kesihatan susulan pandemik COVID-19 ketika ini.

  Hengyi berharap inisiatif CSR ini akan menyemai kebaikan dan kemurahan hati dalam kalangan kakitangan dan orang awam dalam usaha memberikan bantuan kepada keluarga kurang bernasib baik pada bulan suci Ramadan dan menjelang Hari Raya Aidilfitri.

  Antara keluarga yang menerima sumbangan daripada kakitangan Hengyi. – Gambar serahan Hengyi

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Biparjoy dijangka terus mengganas

  NEW DELHI, 7 JUN – Jabatan Meteorologi India (IMD) hari ini berkata lekukan dalam yang memuncak menjadi ribut siklon teruk Biparjoy di bahagian timur-tengah...
  - Advertisment -