Hong Ki Joon memandu dalam keadaan mabuk

Pada 8 Mac kelmarin, KBS melaporkan bahawa stesen Polis Songpa menghantar pegawainya pada jam 11:20 pagi pada 7 Mac lalu setelah menerima laporan bahawa seorang pemandu sedang tidur di dalam kereta yang diletakkan di tengah-tengah jalan berhampiran Macheon Crossroad.

Polis mendapati Hong Ki Joon tidur di tempat duduk pemandu, dan mendapati ujian alat uji pernafasan (breathalyzer) menunjukkan bahawa tahap alkohol darahnya cukup tinggi untuk menjamin pembatalan lesen memandunya.

Hong Ki Joon memberitahu polis bahawa dia minum di Jongno, dan polis menghantarnya ke rumah untuk memanggilnya kemudian untuk siasatan lanjut.

Pada kelmarin juga, Saram Entertainment mengesahkan berita itu betul, dengan berkata, “Pada masa ini, pelakon Hong Ki Joon sangat menyesali tindakannya. Dia pulang awal pagi dan sedang menunggu untuk disiasat. Dia akan patuh menjalani (siasatan polis yang akan datang).

Sebagai agensinya, kami memohon maaf atas masalah yang telah dia lakukan. “

Hong Ki Joon sebelum ini membintangi drama SBS, ‘Stove League’ SBS dan kini membintangi drama ‘Hyena’.

Sumber dari ‘Hyena’ berkongsi, ‘Kenyataan rasmi penerbit terhadap Hong Ki Joon, yang didapati memandu dalam keadaan mabuk, akan diumumkan esok.” – Agensi

Hong Ki Joon didapati tidur di tempat duduk pemandu dalam keadaan mabuk. – Agensi