Sunday, March 26, 2023
27.2 C
Brunei

-

HPC, BDAIDS jalin kerjasama

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 19 MAC – Dengan matlamat untuk meningkatkan lagi penyebaran maklumat kepada orang ramai terutamanya belia mengenai HIV/AIDS, Pusat Promosi Kesihatan (HPC), Kementerian Kesihatan memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan Majlis AIDS Negara Brunei Darussalam (BDAIDS), kelmarin.

Majlis penandatanganan MoU berkenaan berlangsung di Pusat Promosi Kesihatan di mana menandatangani bagi pihak HPC, Kementerian Kesihatan ialah Ketua Strategik Kesihatan Remaja dan Belia, Dr Hajah Norol-Ehsan binti Haji Abdul Hamid dan BDAIDS diwakili oleh Naib Yang Di-Pertua (Program dan Aktiviti), Dayang Siti Kailene binti Jazlan Kashfi selaku penyelaras Projek Program Kesedaran HIV/AIDS bagi Rakan Sebaya dan Belia (HAPPY).

Penandatanganan berkenaan telah disaksikan oleh Ketua HPC, Dr Hajah Norhayati binti Haji Mohd Kassim; Yang Di-Pertua BDAIDS, Awang Iswandy bin Ahmad, pegawai HPC dan ahli BDAIDS.

Penandatanganan MoU oleh HPC berkenaan mempergiatkan lagi usaha menjalinkan hubungan kerjasama strategik bersama BDAIDS dalam menjayakan program HAPPY.

(Dari kiri) Awang Iswandy, Dayang Siti Kailene, Dr Hajah Norol-Ehsan dan Dr Hajah Norhayati selepas penandatanganan MOU, baru-baru ini. – Gambar serahan HPC
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -