Hyuk undur diri dari ‘Eyes of Dawn’

Pada 15 Februari lalu, telah diumumkan bahawa Hyuk ahli kumpulan VIXX akan mengundurkan diri daripada muzikal ‘Eyes of Dawn’ untuk memberikan tumpuan kepada pemulihan selepas kecederaan.

Syarikat pengeluaran ‘Eyes of Dawn,’ Syarikat Suki, menyatakan, “Pada awalnya, Han Sang Hyuk (nama sebenar Hyuk) mengalami kecederaan kecil semasa persembahan dan telah menerima rawatan sejak itu. Walau bagaimanapun, kini pendapat doktor itu perlu ditumpukan pada rawatannya. Untuk pemulihan penuh, dia akan mengundurkan diri dari persembahan selebihnya.”

Syarikat itu menambah, “Peranan Dong Jin akan dimainkan oleh Jung Eui Jae, dan kami berterima kasih kepadanya atas persetujuan perubahan ini secara tiba-tiba. Ia mengambil sedikit masa untuk memeterai keinginan yang kuat antara (Han Sang Hyuk) meneruskan persembahan dan pendapat doktor, oleh itu kami tidak dapat memberitahu anda tentang prestasi terakhir Han Sang Hyuk terlebih dahulu. Kami memohon maaf mengenainya dan meminta orang ramai memahaminya. Oleh kerana perubahan pelakon, pembatalan dan bayaran balik akan disediakan tanpa caj di tempat pembelian asal.”

VIXX juga mengeluarkan kenyataan di kafe peminat rasmi dan mendedahkan bahawa kecederaan itu di bahagian pelvis.

‘Eyes of Dawn’ adalah muzikal berdasarkan drama popular 1991 yang menggunakan nama yang sama. Ia menceritakan tentang kisah dua orang lelaki dan seorang wanita yang hidup mengharungi 10 tahun yang penuh huru-hara meliputi tempoh penjajahan Jepun, Perang Dunia II, pembebasan Korea dan Perang Korea.

Hyuk memegang watak Kwon Dong Jin, iaitu kawan rapat watak utama Choi Dae Chi. – Agensi

Hyuk terpaksa mengundurkan diri dari drama muzikal untuk memberikan tumpuan kepada pemulihan selepas kecederaan. – Agensi