Ikatan pertunangan putus di tengah jalan

‘Reda dan tabah.’ Itu pilihan yang ada bagi pelakon, Zara Zya apabila diminta mengulas mengenai pertunangannya dengan Hafreez Adam, putus, bulan lalu.

“Menjadi kuat dan reda adalah pilihan saya untuk terus melalui kehidupan dan menerima suratan tertulis,” katanya kepada media.

Akui Zara, jika diikutkan, sehingga hari ini, dia masih menerima ucapan tahniah atas pertunangannya dengan Hafreez.

“Pada mulanya, saya sangka ucapan tahniah itu kerana saya menang pada Anugerah Skrin (ASK) 2019, baru-baru ini. Tapi sebenarnya kerana pertunangan saya dengan Hafreez. Namun, jodoh saya dengan dia tidak panjang. Kami berpisah cara baik. Kami berfikir dan menyelesaikan semua ini dengan matang. Perlahan-lahan saya harus menerima hakikat jodoh kami sudah tiada,” katanya.

Mendedahkan perpisahan mereka bukan atas faktor ‘orang ketiga’, Zara mengaku soal kekangan masa dan kesi-bukan mencari rezeki antara punca hubungan dengan Hafreez makin menjauh.

Tambah pelakon yang mula dikenali dalam drama Love You Mr Arrogant ini, Hafreez adalah jejaka yang sangat baik.

“Dia sangat budiman. Keluarganya pun melayan saya dengan baik. Cuma akhirnya, hati itu rasa makin menjauh,” katanya yang memenangi trofi Pelakon Wanita Terbaik Drama Rantaian pada ASK 2019. – Agensi

Pasangan yang berkenalan ketika bergandingan dalam drama Monalisa pada 2017 mengikat tali pertunangan pada 12 Oktober lalu. – Agensi