Tuesday, August 9, 2022
22.7 C
Brunei

Jackson bantu Grizzlies teruskan rekod kemenangan

-

LOS ANGELES, 9 JAN – Jaren Jackson menjaringkan 26 mata tertinggi pasukan ketika Memphis Grizzlies memulakan suku kedua dengan bertenaga untuk memenangi perlawanan kelapan berturut-turut dengan kemenangan 123-108 ke atas Los Angeles Clippers kelmarin.

Desmond Bane menamatkan perlawanan dengan 23 mata, termasuk lima jaringan three-point, untuk menjadi salah satu daripada empat pemain Grizzlies yang menamatkan dengan 18 mata atau lebih.

Selepas permulaan dengan perlahan membuat mereka ketinggalan 12 mata pada suku pertama, Memphis memberikan jaringan 10-0 pada awal detik untuk mendahului. Mereka mendahului 66-56 pada separuh masa dan tidak pernah ketinggalan pada separuh masa kedua.

Tyus Jones mendapatkan 18 mata dan lima assist sementara Brandon Clarke keluar dari bangku simpanan untuk menamatkan dengan 18 mata dan 15 rebound.

Memphis kehilangan pemain penjaring pendahulu, Ja Morant yang tidak bermain disebabkan kecederaan paha.

Mereka kehilangan pemain utama, Dillon Brooks pada awal suku kedua selepas penyerang Kanada itu cedera pada pergelangan kaki dan terpaksa dibantu keluar dari gelanggang.

Marcus Morris menjaringkan 29 mata tertinggi permainan untuk Los Angeles, yang termasuk menghabiskan jaringan three-point, tetapi Clippers sebagai satu pasukan hanya mencatatkan 10 daripada 32 dari jarak jaringan three-point.

Reggie Jackson menjaringkan 18 mata dan pemain dari bangku simpanan, Brandon Boston memperoleh 13 mata dalam kekalahan tersebut. Terance Mann dan Nicolas Batum masing-masing menjaringkan sembilan mata.

Grizzlies menukar 13 turnover Los Angeles kepada 23 mata, manakala Clippers hanya memperoleh sembilan mata dari pusingan itu. – AFP

Aksi penyerang Los Angeles Clippers Justise Winslow menjaring ketika Memphis Grizzlies, Jon Teske (kiri) dan penyerang Jaren Jackson Jr. bertahan semasa separuh masa kedua permainan bola keranjang NBA Sabtu, 8 Januari, di Los Angeles. – AP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -