Tuesday, December 5, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  Jambatan Storebaelt dipenuhi tumpahan kentang

  COPENHAGEN, DENMARK, 1 JUN — Seorang pemandu trak berusia 57 tahun ditahan hari ini selepas ribuan kentang ditemui tertumpah di jambatan utama yang menghubungkan dua pulau Denmark, kata polis. Pemandu itu ditahan kerana disyaki boleh membahayakan nyawa.

  Laporan pertama mengenai insiden tersebut dilaporkan di sebelah barat jambatan Storebaelt pada 6:35 pagi, kata jurucakap polis Kenneth Taanquist. Jambatan itu menghubungkan pulau tempat terletaknya ibu kota Copenhagen, di bahagian lain Denmark.

  Kejadian serupa berlaku di sebelah timur tidak lama kemudian, tambah Tanquist.

  “Ia kelihatan pelik,” katanya. “Kami sedang mengusahakan dua hipotesis: ia sama ada kemalangan atau ia adalah sesuatu yang telah dilakukan dengan sengaja,” jelasnya.

  Polis berkata, jalan raya menjadi licin dan menggesa pemandu memandu perlahan.

  Menurut Direktorat Jalan Denmark, barisan kenderaan dilaporkan di kedua-dua belah jambatan dan terowong sepanjang kira-kira 18 kilometer antara pulau Funen, di mana Odense, bandar ketiga terbesar Denmark terletak. – AP

  Kentang dilihat bertaburan di seberang jalan raya di bahagian barat Jambatan Great Belt, Denmark. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Belarus, China terus tingkat hubungan

  BEIJING, 4 DIS – Presiden China, Xi Jinping, dan Alexander Lukashenko mengalu-alukan peningkatan hubungan hari ini, setelah mereka mengadakan perbincangan semasa lawatan kedua pemimpin...