Jay-Z dan Pharrell hasil lagu baharu

Jay-Z dan Pharrell Williams bekerjasama untuk menghasilkan lagu baharu mengenai ambisi Entrepreneur.

Lagu itu akan dilancarkan pada hari Jumaat. Ia bersempena dengan projek khas TIME ‘The New American Revolution’, diilhamkan oleh Williams dan perbincangan dengan Angela Davis, Naomi Osaka, Tyler, the Creator dan yang lain-lain lagi mengenai ketidakadilan yang dihadapi orang kulit hitam di AS.

Pratonton lagu Entrepreneur pada hari Khamis.

“Black Twitter, apa itu? Apabila Jack dibayar, adakah anda dibayar?” Jay-Z, merujuk kepada CEO Twitter Jack Dorsey.

Williams bernyanyi “Dalam posisi ini tanpa pilihan, sistem ini memenjarakan anak lelaki kulit hitam dan diganggu dengan suara putih.”

Jay-Z dan Pharrell Williams bekerjasama untuk menghasilkan lagu baharu bertajuk Entrepreneur. – AP

Williams memberitahu TIME “lagu itu adalah betapa sukarnya menjadi usahawan di negara kita sejak awal.

“Terutama sebagai seseorang kulit yang berwarna hitam, ada banyak kelemahan sistemik dan penyebab yang disengajakan,” tambahnya.

“Bagaimana anda dapat memulai kebakaran, atau bahkan harapan dari seekor bara untuk menyalakan api, ketika anda mula mengalami kekurangan berkaitan dengan penjagaan kesihatan, pendidikan, dan perwakilan?” Jay-Z adalah artis pilihan dalam lagu Williams.

Entrepreneur dihasilkan oleh Neptunes, Williams dan kolaborator lama Chad Hugo.

Jay-Z dan Williams telah berkolaborasi dalam sejumlah lagu hit selama dua dekad terakhir, termasuk lagu-lagu seperti I Just Wanna Love U (Give It 2 ​​Me), Excuse Me Miss, Change Clothes, Frontin dan Apeshit, yang juga menampilkan Beyonce. – AP