Tuesday, October 4, 2022
22.3 C
Brunei

JDT sahkan tidak buat tawaran kepada Falcao

-

JOHOR BAHRU, 18 OGOS – Kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) hari ini menjelaskan tidak membuat tawaran kepada penyerang kelab dari Turki Galatasaray, Radamel Falcao, bagi menyertai pasukan tersebut, sebaliknya berita mengenai perkara itu hanya khabar angin semata-mata.

Pengarah Sukan JDT Martin Prest berkata, kelab itu tidak berada pada kedudukan kewangan kukuh untuk menandatangani pemain berstatus bintang atau marquee player antarabangsa tersebut, disebabkan pandemik COVID-19. “Kami percaya bahawa kedudukan kewangan kelab akan berada pada tahap lebih baik dalam masa satu hingga dua tahun, untuk mendapatkan pemain-pemain sedemikian.

“Kami perlu lebih berhemat dalam perbelanjaan ketika ini dan memberikan keutamaan kepada infrastruktur yang boleh membawa kebaikan kepada pembangunan,” kata Prest menerusi satu hantaran yang dimuat naik di Facebook rasmi JDT hari ini.

Baru-baru ini, tular di media sosial mengenai kemungkinan JDT membawa masuk pemain tersebut, selepas sebuah portal sukan Turki menerusi Twitter mereka mendedahkan, terdapat sebuah kelab popular Malaysia membuat permohonan untuk mendapatkan Falcao. – Bernama

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -