Jebat kaut RM1.3 juta empat hari

Filem Jebat lakonan Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose yang juga kesinambungan drama popular terbitan Astro, Bukan Kerana Aku Tak Cinta (BKATC) pada 2013, meraih kutipan RM1.3 juta dalam tempoh empat hari tayangan di Astro First.

Demam karakter Jebat lakonan Sharnaaz dan Mastura dibawa Nelydia yang dipromosikan sebelum filem ini ditayangkan, Khamis lalu, terbukti memberi impak apabila karya terbitan Pena Creative Pictures ini mendapat sokongan memberangsangkan sebaik dilancarkan di Astro First.

Penerbit Eksekutif filem Jebat merangkap Ketua Pena Creative Pictures, Datuk Ziela Jalil melahirkan rasa syukur dan berbesar hati dengan maklum balas baik penonton.

“Saya bersama seluruh tenaga produksi amat gembira atas kejayaan serta sokongan padu penonton terhadap filem Jebat.

“Saya menerima maklum balas rata-rata penonton terhibur dengan filem ini yang cukup dengan elemen aksi, komedi, sedih dan romantik.

Gandingan mantap Sharnaaz dan Nelydia menjadi antara faktor penarik filem Jebat yang meraih kutipan RM1.3 juta dalam tempoh empat hari tayangan di Astro First. – Agensi

“Tidak dinafikan gandingan Sharnaaz dan Nelydia juga mengubati rindu penonton. Saya harap penerimaan positif ini dapat berterusan dan secara tidak langsung mampu mengajak lebih ramai lagi untuk menonton Jebat.

“Terima kasih kepada Astro Shaw kerana membawa Jebat dengan rangkaian promosi yang kreatif dan strategik,” katanya.

Sementara itu, Naib Presiden, Ketua Astro Shaw dan Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata, Jebat mencipta sejarah apabila berjaya meraih kutipan RM1.3 juta dalam tempoh empat hari tayangan.

“Kejayaan ini memperlihatkan perkembangan positif dalam penjanaan semula industri perfileman Malaysia.

“Memahami kehendak penonton yang sentiasa mahukan kandungan terbaik, kami akan terus membawa lebih banyak filem segar menerusi kerjasama dengan produksi berbeza.

“Saya harap, Jebat mampu melakar fenomena tersendiri selain menyuntik keyakinan buat penerbit lain dalam mempersembahkan karya dalam norma baharu ini,” katanya.

Selain Sharnaaz dan Nelydia, Jebat dibintangi Pelakon Wanita Terbaik, Festival Filem Malaysia (FFM) Ke-29, Sangeeta Krishnasamy; Idris Khan; Carmen Soo; Louisa Chong; Yap Chin Fong; Rahhim Omar dan bintang Mixed Martial Art (MMA), Peter Davis. – Agensi