Monday, February 26, 2024
29.4 C
Brunei

  -

  Johnson juara LIV Golf Vegas

  LAS VEGAS, 11 FEB – Dustin Johnson membuat pukulan birdie 15 kaki pada lubang kedua terakhirnya dan menyelamatkan par pada lubang terakhir untuk memenangi gelaran LIV Golf Las Vegas kelmarin dengan satu pukulan.

  Pemain Amerika Syarikat (AS) berusia 39 tahun itu melakukan birdie pada tiga daripada enam lubang terakhir untuk mencatatkan satu bawah par 69 dalam keadaan sejuk dan berangin dan menamatkan 54 lubang di Las Vegas Country Club dengan 12 bawah 198.

  Itu sudah cukup bagus untuk memberikan pemenang Masters 2020 dan Terbuka AS 2016 itu kemenangan satu pukulan ke atas rakan senegaranya, Talor Gooch dan Peter Uihlein dengan Matthew Wolff di tempat keempat dengan 10 bawah.

  “Ia satu kemenangan yang hebat,” kata Johnson. “Saya tahu ia akan menjadi sukar dengan keadaan semasa di padang. Ramai pemain yang benar-benar bagus berada di hadapan jadi saya tahu saya perlu bermain dengan baik jika saya mahu menang.”

  Paul Casey dari England, Graeme McDowell dari Ireland Utara dan Jason Kokrak dari AS berkongsi tempat kelima dengan 201 pukulan, sementara pemain Sepanyol Jon Rahm, juara bertahan Masters, berada di tempat kelapan dengan 202 pukulan.

  Johnson, pemenang 24 kali dalam Jelajah PGA, merangkul kejayaan Liga LIV Golf ketiganya, di mana beliau menang di Boston pada 2022 dan tahun lalu di Tulsa, kedua-duanya dalam playoff. – AFP

  Reaksi Johnson dari 4Aces GC bergambar bersama trofi individu yang dimenanginya di Las Vegas Country Club pada 10 Februari 2024 di Las Vegas, Nevada. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...