Jota bantu Wolves benam Norwich

WOLVERHAMPTON, 24 FEB – Diogo Jota berjaya menjaringkan dua gol untuk membantu Wolves menang selesa ke atas pasukan yang menduduki tangga terbawah, Norwich, dengan jaringan 3-0 di Stadium Molineux Ahad lalu.

Dengan kemenangan tersebut mengekalkan kedudukan Wolves untuk terus memburu kelayakan dalam kejohanan Eropah musim hadapan.

Selepas menjaringkan hatrik pada Khamis lalu menentang Espanyol 4-0, Jota mencatatkan gol ke-14 beliau musim ini dengan kedua-dua gol dijaringkan pada separuh masa pertama.

Manakala Raul Jimenez berjaya menjaringkan gol ke-21 beliau musim ini pada separuh masa kedua untuk melonjakkan pasukan Nuno Espirito Santo ke tangga kelapan-8, dengan dibezakan dua mata di belakang Manchester United.

Sementara itu, Norwich yang berada di kedudukan terbawah Liga perdana Inggeris dan tujuh mata dari zon selamat.

Pasukan tuan rumah nampak lemah di pembukaan tetapi berjaya menjaringkan gol pada minit ke-19. Perlawanan ini membuktikan bahawa Norwich tidak mempunyai kepercayaan bermain di tempat lawan.

Menurut ketua jurulatih Wolves, Nuno Espiritu bahawa pasukannya mengendalikan mereka dengan baik.

“Apa yang penting adalah kepercayaan – keputusan akan datang kemudian, Kami memerlukan tenaga (selepas bermain pada hari Khamis lalu) dan pasukan kami bermain dengan baik,” menurutnya. – AFP

Aksi pemain Wolves, Diogo Jota ketika cuba melepaskan diri dari kekangan pemain Norwich, Max Aarons, Ahad lalu di Stadium Molineux. – AP