Jumpa keluarga selepas 13 bulan terpisah

Selepas lebih 13 bulan tidak pulang ke Singapura berikutan sekatan perjalanan akibat pandemik COVID-19 dan komitmen seni, akhirnya, Hisyam Hamid kembali ke pangkuan keluarga.

Tiba di Singapura pada 27 Julai lalu dan menjalani kuarantin selama dua minggu di sebuah hotel, Hisyam bertemu isteri, Melrose Hanafi dan anak-anak pada 10 Ogos lalu.

Sejak itu, pelakon yang mencipta populariti dalam drama Ariana Rose ini sering berkongsi foto bersama keluarga di Instagram (IG).

Tambah manis, pada 2 September lalu, Hisyam meraikan ulang tahun perkahwinan ke-15 dengan isteri tersayang.

“Akhirnya, saya dapat melepaskan rindu yang tak tertanggung selama ini. Bayangkan akibat COVID-19, saya buat kali pertama menyambut Ramadan dan Syawal tanpa keluarga di Kuala Lumpur.

Hisyam dan Melrose menikmati hidangan bersama ketika menyambut ulang tahun perkahwinan di sebuah restoran di Singapura, baru-baru ini. – Agensi

“Selain menghabiskan masa bersama keluarga, paling seronok saya da-pat meraikan ulang tahun perkahwinan dengan isteri.

“Kami menikmati makan malam bersama di sebuah restoran… Moga perkahwinan kami kekal sampai ke syurga,” katanya kepada BH Online.

Hisyam yang tersenarai dalam calon awal kategori Pelakon TV Lelaki Popular Xiaomi, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34, mahu memanfaatkan masa bersama keluarga.

“Selepas setahun lebih tidak bersama keluarga, saya cuba penuhi masa yang ada dengan mereka. Setiap hari, ada sahaja aktiviti dilakukan bersama.

“Rutin harian, selepas bangun subuh, saya hantar anak, Nurish Syameliah dan Hayden ke sekolah. Selepas itu, saya bakar kalori dengan berjoging. Tengah hari, saya jemput anak-anak dari sekolah.

“Kalau ada masa, saya bantu isteri menguruskan butiknya. Saya juga bantu buat ‘live’ dalam media sosial untuk mempromosikan barangan. Sesekali, saya menghantar pesanan pelanggan,” katanya. – Agensi