Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Kasuka Ar-Rawda tundukkan Kampung Buangkok FC

  Oleh Ak Zaki Kasharan –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 10 SEPT – Pasukan Kasuka Ar-Rawda berjaya menampilkan rentak permainan yang cemerlang untuk menewaskan pasukan Kampung Buangkok FC dari Republik Singapura dengan keputusan 4-2 pada perlawanan persahabatan di Dewan Serbaguna Kompleks Sukan Negara Hassanal Bolkiah, Berakas, kelmarin.

  Pasukan Kasuka Ar-Rawda lebih awal berjaya menggegarkan gawang pelawat menerusi rembatan kencang Mohammad Norazizam bin Roslan yang gagal diselamatkan oleh penjaga gol, Kenneth Kwang Wai Kit pada minit ke-4.

  Setelah ketinggalan jaringan, pasukan Kampung Buangkok FC mula bangkit mencari ruang untuk menyamakan kedudukan dengan gerakan-gerakan pantas menerusi sentuhan Bambang Bayu Saptaji.

  Namun, skuad futsal dari Singapura itu kembali tersentak apabila Nur Yamin bin Haji Muhammad berjaya menambah jaringan buat pasukan Kasuka Ar-Rawda setelah pemain itu tidak mensia-siakan hantaran daripada rakan sepasukannya untuk menggegarkan gawang lawan pada minit ke-15.

  Pasukan Kampung Buangkok FC mula menghembuskan nafas lega apabila Kelvin SO Khishnan berjaya merapatkan kedudukan pada minit ke-17 perlawanan hasil umpanan Bambang Bayu Saptaji.

  Peminat sukan futsal yang memenuhi tempat perlawanan terus dihidangkan dengan aksi-aksi menarik dari kedua-dua buah pasukan dalam usaha mencari jaringan.

  Jaringan Awangku Muhammad Arshul Irfan bin Pengiran Amirullizam pada minit ke-27 dan sentuhan emas penjaga gol, Muhammad Arib bin Haji Umar pada minit ke-35 membuktikan kemantapan pasukan Kasuka Ar-Rawda yang cukup bersedia menghadapi pasukan pelawat sekalipun Bambang Bayu Saptaji berjaya mencipta jaringan pada minit ke-37 bagi pasukan Kampung Buangkok FC untuk menjadikan kedudukan 4-2 sehingga wisel penamat.

  Aksi pemain Kampung Buangkok FC dan pasukan Kasuka Ar-Rawda semasa perlawanan berkenaan. – Gambar oleh Ak Zaki Kasharan
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...