Monday, February 26, 2024
30 C
Brunei

  -

  Kaunter pendaftaran dan pengambilan bagi kad-kad pengenalan dikemaskini

  Oleh Syahmi Hassan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 22 JAN – Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan (JIPK) memaklumkan bahawa bermula 1 Februari depan, kaunter-kaunter pendaftaran dan pengambilan kad-kad pengenalan bagi Daerah Brunei dan Muara adalah dikemaskinikan.

  Di bawah pengemaskinian itu, kaunter pendaftaran dan pengambilan bagi kad pengenalan hijau yang pada masa ini beroperasi di Dewan Pengiran Lela Cheteria, Ibu Pejabat Jabatan Kastam dan Eksais Diraja (JKED), akan berpindah ke Aras Bawah, Bahagian Kad Pengenalan, Ibu Pejabat JIPK.

  Manakala, kaunter pendaftaran dan pengambilan bagi kad pengenalan kuning dan ungu yang pada masa ini beroperasi di Aras Bawah, Bahagian Kad Pengenalan, Ibu Pejabat JIPK akan berpindah ke Tingkat 3, Dewan Serbaguna, Ibu Pejabat, JIPK.

  Orang ramai boleh memuat turun borang pendaftaran melalui laman sesawang JIPK, www.immigration.gov.bn dan hendaklah melengkapkan borang dan menyediakan dokumen-dokumen yang diperlukan sebelum hadir ke jabatan berkenaan.

  Gambar fail Muiz Matdani

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...