Wednesday, July 17, 2024
25.5 C
Brunei

  -

  Kecederaan Mbappe gelapkan kemenangan Perancis

  DUSSELDORF, 18 JUN – Kecederaan hidung Kylian Mbappé dalam kemenangan 1-0 Perancis menentang Austria semalam telah menimbulkan keraguan sama ada beliau akan meneruskan kejohanan Eropah.

  Perlanggaran atas bahu dari udara dengan Kevin Danso dari Austria menyebabkan Mbappé meringkuk di atas padang dengan hidungnya berdarah dan bengkak pada lewat perlawanan Kumpulan D di Dusseldorf Arena.

  “Saya tidak mempunyai elemen dalam tangan saya,” kata jurulatih Perancis Didier Deschamps. “Beliau tidak keluar dengan mudah. Ia masih untuk dilihat. Saya tidak boleh pada peringkat ini memberikan jawapan (jika beliau akan diketepikan).”

  Kesakitan jelas Mbappé berikutan insiden itu mendorong penjaga gol Austria, Patrick Pentz memberi isyarat meminta bantuan perubatan segera.

  “Kami bimbang melihat Kylian meninggalkan padang seperti itu,” kata pemain tengah Perancis, N’Golo Kante. “Kami masih tidak tahu bagaimana keadaannya. … Kami berharap ia tidak terlalu teruk dan beliau akan kembali bersama kami untuk baki pertandingan.”

  Mbappé adalah azimat Perancis dan kecederaannya mungkin menimbulkan ketakutan di hati peminat. – AP

  Kylian Mbappe dari Perancis menahan hidungnya selepas mengalami kecederaan semasa perlawanan Kumpulan D antara Austria dan Perancis pada kejohanan bola sepak Euro 2024 di Duesseldorf, Jerman, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Nepal, India kerjasama cari mayat hilang tragedi bas hanyut

  KATHMANDU, 17 JULAI – Pihak berkuasa tempatan sedang berkerjasama dengan pegawai sempadan daerah India untuk mencari mayat dalam kemalangan Simaltal, di mana tanah runtuh...