Saturday, April 20, 2024
29.4 C
Brunei

  -

  Kecederaan Salah lebih teruk daripada yang ditakuti sebelum ini

  ABIDJAN, 23 JAN – Ejen Mohamed Salah berkata kecederaan pemain itu lebih serius daripada yang dinyatakan sebelum ini dan bintang Liverpool itu akan diketepikan selama tiga hingga empat minggu – yang akan menolak untuk kembali ke Piala Negara-Negara Afrika untuk Mesir.

  “Peluang terbaiknya untuk menyertai AFCON semasa adalah dengan menjalani pemulihan intensif di UK dan menyertai semula pasukan sebaik sahaja beliau cergas,” tulis Ramy Abbas Issa pada kelmarin di X, sebelum ini Twitter.

  Persatuan Bola Sepak Mesir telah pun berkata bahawa Salah akan meninggalkan seluruh skuad pasukan kebangsaan dan kembali ke Liverpool untuk pemulihan selepas perlawanan terakhir kumpulan Piala Afrika menentang Cape Verde pada kelmarin. Mesir kelmarin seri 2-2 dengan Cape Verde dan mara di tempat kedua daripada kumpulannya ke peringkat kalah mati.

  Salah telah dipaksa keluar semasa separuh masa pertama Mesir seri 2-2 dengan Ghana pada hari Khamis dengan apa yang dikatakan oleh persekutuan Mesir sebagai kecederaan otot. Ia telah berkata Salah akan terlepas dua perlawanan Mesir seterusnya pada kejohanan itu – perlawanan terakhir kumpulan Isnin dan perlawanan 16 terakhir jika Mesir mencapainya.

  Tetapi Abbas berkata ini adalah penilaian yang optimistik.

  “Kecederaan Mohamed lebih serius daripada yang difikirkan pertama dan beliau akan diketepikan selama 21-28 hari, dan bukan dua perlawanan,” tulis ejen itu di X.

  Pada hari Ahad, Salah berkata beliau masih yakin beliau akhirnya akan memenangi Piala Afrika ‘cepat atau lambat’. – AP

  Mohamed Salah yang cedera (tengah) berdiri di bangku simpanan sebelum perlawanan bola sepak Piala Negara-Negara Afrika Kumpulan B antara Cape Verde dan Mesir di stadium Felix Houphouet Boigny di Abidjan, Ivory Coast, kelmarin. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  5 pekerja jadi sasaran serangan nekad

  KARACHI, 19 APRIL - Seorang pengebom nekad meletupkan jaketnya yang sarat dengan bahan letupan berhampiran sebuah van yang membawa pekerja kereta warga Jepun, yang...