Wednesday, July 17, 2024
25.5 C
Brunei

  -

  Kecewa telefon bimbit dirampas, remaja lelaki bunuh ahli keluarga

  SAO PAULO, 23 MEI – Seorang remaja lelaki Brazil berusia 16 tahun yang kecewa kerana telefon bimbitnya dirampas telah menembak mati ibu bapa dan kakaknya di rumah keluarga itu, kata polis hari ini.

  Pembunuhan tiga kali itu berlaku di Sao Paulo, Jumaat lalu tetapi hanya diketahui pada Isnin apabila budak itu menghubungi polis dan mengakui perbuatannya, kata kementerian keselamatan tempatan dalam satu kenyataan.

  Ketua penyiasat, Roberto Afonso berkata remaja itu adalah anak angkat dan sangat kecewa selepas ibu bapanya mengambil telefonnya kerana pertengkaran.

  Remaja itu memberitahu penyiasat bahawa dia memegang pistol milik bapanya, seorang anggota polis perbandaran dan menembaknya di belakang.

  Dia kemudian naik ke tingkat atas dan menembak muka kakaknya yang berusia 16 tahun.

  Apabila ibunya tiba di rumah beberapa jam kemudian, dia membunuhnya dengan senjata yang sama, kata polis.

  Bapanya berusia 57 tahun dan ibunya 50, kata mereka.

  “Kami perlu memahami sama ada ini adalah kekecewaan yang berkaitan dengan sejenis gangguan psikologi,” kata Afonso kepada TV Record rangkaian Brazil. – AFP

  Gambar Canva
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Nepal, India kerjasama cari mayat hilang tragedi bas hanyut

  KATHMANDU, 17 JULAI – Pihak berkuasa tempatan sedang berkerjasama dengan pegawai sempadan daerah India untuk mencari mayat dalam kemalangan Simaltal, di mana tanah runtuh...