Kejohanan badminton buka tirai

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Kejohanan Badminton Kementerian Kesihatan dan Jabatan-jabatan di bawahnya anjuran kementerian berkenaan membuka tirainya hari ini di Kompleks Sukan, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS).

Hadir selaku tetamu kehormat pada pembukaan kejohanan tersebut ialah Setiausaha Tetap Kementerian Kesihatan, Haji Abdul Manap bin Haji Othman.

Turut hadir ialah Timbalan Setiausaha Tetap (Dasar & Pengurusan) Kementerian Kesihatan, Haji Maswadi bin Haji Mohsin, pengarah-pengarah, pegawai dan kakitangan dari Kementerian Kesihatan.

Kejohanan tersebut dibahagikan kepada lima kategori iaitu Kategori Beregu Campuran Bahagian I/2, Kategori Beregu Lelaki Terbuka 1, Kategori Beregu Lelaki Terbuka 2, Kategori Beregu Wanita Terbuka 1 dan Kategori Beregu Wanita Terbuka 2.

Seramai 150 peserta telah menyertai kejohanan tersebut, di mana para peserta terdiri dari Kementerian Kesihatan (ibu pejabat), Hospital RIPAS, Hospital Suri Seri Begawan, Kuala Belait; Hospital Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Tutong; Hospital Pengiran Isteri Hajjah Mariam, Temburong; Jabatan Perkhidmatan Makmal, Jabatan Perkhidmatan Farmasi, dan Jabatan Perkhidmatan Pergigian.

Orang ramai khususnya warga Kementerian Kesihatan adalah dialu-alukan untuk menyokong dan menyaksikan pasukan-pasukan yang mengambil bahagian dalam kejohanan berkenaan.

Tetamu kehormat ketika diperkenalkan kepada ahli pasukan yang akan menyertai kejohanan tersebut. – Gambar oleh Kementerian Kesihatan