Thursday, September 28, 2023
25.9 C
Brunei

  -

  Kejohanan Piala Pengarah Belia dan Sukan erat silaturahim kakitangan

  Oleh Ak Zaki Kasharan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 11 SEPT – Jabatan Belia dan Sukan (JBS), Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan melalui Bahagian Prasarana dan Estet telah mengelolakan Kejohanan Futsal Piala Pengarah Belia dan Sukan Tahun 2022 bertempat di Stadium Tertutup, Kompleks Sukan Negara Hassanal Bolkiah baru-baru ini.

  Hadir menyaksikan perlawanan dan menyempurnakan penyampaian hadiah-hadiah kemenangan ialah Pemangku Pengarah Belia dan Sukan, Awang Haji Mohamad Rosfazilah bin Haji Yusly.

  Perlawanan peringkat akhir kejohanan tersebut telah menyaksikan pertemuan di antara Gabungan Sports Medicine and Research Centre dan Unit Kejurulatihan dan Pembangu-nan Sukan menentang Bahagian Prasarana dan Estet A.

  Turut bertanding bagi mendapat tempat ketiga dan keempat ialah JBS Temburong menentang Bahagian Prasarana dan Estet B.

  Objektif kejohanan adalah untuk mengeratkan tali silaturahim diantara pegawai dan kakitangan jabatan disamping mengamalkan gaya hidup yang sihat dan cergas selain menghidupkan kembali kejohanan tersebut setelah terhenti sejak tahun 2019 serta memberikan peluang untuk memilih pemain-pemain yang berpotensi untuk mewakili JBS bagi persiapan ke kejohanan futsal di masa akan datang.

  Sebanyak enam pasukan telah menyertai kejohanan ini iaitu Gabungan Sports Medicine and Research Centre dan Unit Kejurulatihan dan Pembangunan Sukan, JBS Tutong, JBS Temburong, Bahagian Sukan, Bahagian Prasarana dan Estet A dan Bahagian Prasarana dan Estet B.

  Pasukan Gabungan Sports Medicine and Research Centre dan Unit Kejurulatihan dan Pembangunan Sukan muncul juara dalam kejohanan tersebut dengan mengalahkan pasukan Bahagian Prasarana dan Estet A dengan kemenangan 2 – 1.

  Pemangku Pengarah Belia dan Sukan semasa menyampaikan hadiah kepada juara Kejohanan Futsal Piala Pengarah Belia dan Sukan Tahun 2022 bertempat di Stadium Tertutup, Kompleks Sukan Negara Hassanal Bolkiah baru-baru ini. – Gambar serahan AJK Kejohanan Futsal Piala Pengarah Belia dan Sukan.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Kim gesa pengeluaran senjata nuklear lebih besar

  PYONGYANG, 28 SEPT - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menggesa peningkatan eksponen dalam pengeluaran senjata nuklear dan agar negaranya memainkan peranan yang lebih...