Saturday, April 13, 2024
35.5 C
Brunei

  -

  Kelab memanah cari bakat di KB

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 19 FEB – Pengunjung dari kawasan sekitar Perpustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) Kampung Pandan hari ini berpeluang mencuba sukan memanah dengan menganjurkan Pameran Memanah.

  Diadakan dengan kerjasama Ar-Rafi Archery Brunei, pameran tersebut bertujuan untuk memperkenalkan sukan memanah kepada penduduk Daerah Belait sambil memberikan peluang kepada kumpulan memanah untuk mencari bakat yang berpotensi di kawasan tersebut.

  Beberapa aktiviti yang dijalankan termasuk fun shoot dan target shooting yang diadakan di padang terbuka di luar perpustakaan di mana para pengunjung dapat mencuba menarik busur untuk memanah sasaran yang disediakan di kawasan tersebut.

  Sementara itu, aktiviti lain juga diadakan di dalam perpustakaan di mana kumpulan memanah memberikan ceramah mengenai sejarah sukan memanah kepada para pengunjung.

  Menurut Pengerusi Ar-Rafi Archery Brunei, Pengiran Haji Radno bin Pengiran Haji Mohd Tahir, pameran berkenaan merupakan salah satu daripada banyak aktiviti yang dijalankan oleh kumpulan tersebut untuk berinteraksi dengan masyarakat tempatan tentang sukan memanah.

  Beliau berharap pameran tersebut dapat memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menyertai sukan memanah sambil menekankan keselamatan yang diperlukan untuk memastikan bahawa sukan tersebut dapat dimainkan dengan selamat.

  Selain pameran memanah, beberapa gerai dan kedai telah dibuka oleh usahawan dan perniagaan tempatan di sekitar premis tersebut untuk memeriahkan lagi suasana.

  Kakitangan Ar-Rafi Archery Brunei mengajarkan cara memanah yang betul.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...